Chybělo nám sebevědomí, štve benjamínka dvacítky Kulicha

Foto: Jan Beneš, Český hokej

13. listopadu 2021, 10:51

Jakub Mahr

(ÄNGELHOLM, od našeho zpravodaje) Benjamínka v týmu U20 Jiřího Kulicha po obdržení nominace na turnaj ve Švédsku trenéři rovnou umístili na centr první formace. Stejně jako celému týmu se mu ale v premiérovém zápase skórovat nepodařilo.

První start za reprezentaci si asi karlovarský forvard přestavoval jinak. Náročná zkouška však mladíkům ukázala, co do nadcházejících utkání vylepšit. „Švédové nás do ničeho nepustili. My jsme se snažili plnit taktiku, ale chybělo nám sebevědomí. Vůbec jsme nebyli silní na puku. Vše, co jsme nahodili k nim do pásma, měli,“ mrzí Kulicha.

Domácí tým také českou výpravu přestřílel jasným poměrem 31:18, za čímž stojí částečně i nervozita. „Scházelo sebevědomí na puku, tam jsme si moc nevěřili. Ani jsme si nevytvořili žádné větší šance. Na tom musíme do příštího zápasu zamakat,“ hlásí první centr.

Jiří Kulich se také postavil k trestnému střílení, které rozhodčí Čechům dopřáli na startu druhé třetiny po švédské sekyře. Zdálo se, že sedmnáctiletý reprezentant se snaží obalamutit brankáře puštěním puku bez střely, tato finta se však ukázala být pouhou chybou.

„Mně to ujelo. Jel jsem na gólmana pomalu, což je chyba, když chci dělat kličku do bekhendu. Měl jsem asi udělat úplně jiný nájezd, nebo jet rychleji,“ je si vědom Kulich.

A co pozitivního si vzít z utkání se Švédskem? „Těší nás, že jsme plnili taktiku. Řekli jsme si, že jsme tam nechali všechno. Jak už jsem říkal, musíme nabrat sebevědomí na puku a zkusíme to zlomit,“ fandí hráč s jedenáctkou na zádech.

V sobotu od 13 hodin se česká dvacítka utká s výběrem Ruska, který ve čtvrtek porazil Finy 6:3. „Těším se hodně. Zápasy jdou rychle za sebou, takže prohru hodíme za hlavu. Koukneme se na video, připravíme se na ně a uvidíme,“ říká Kulich.

Ruský tým však bude také oříškem, v páteční devítigólové bitvě zapsali Alexandr Pašin i Danila Jurov po dvou gólech. Průběh utkání můžete sledovat živě na YouTube kanálu ruské federace nebo v textovém přenosu na Onlajny.com.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz