Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžičku čeká při návratu do Litvínova tisící zápas, Liberec uvidí reprízu finále

Hlavní událostí 24. kola extraligy je návrat Vladimíra Růžičky do Litvínova. Osmapadesátiletý kouč nahradil na střídačce Vervy odvolaného slovenského trenéra Vladimíra Országha, premiéru si odbude v duelu proti Mladé Boleslavi. Vedoucí Třinec se v repríze finále představí v Liberci a druhý Hradec Králové změří síly se čtvrtou Plzní. Reportáže ze všech zápasů sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 22:20.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Litvínov symbolizují v sezoně nestabilní výkony i výsledky, Országh byl však odvolaný paradoxně po dvou zápasech s plným bodovým ziskem. Možnost pozvednout mateřský klub, z něhož vykročil do velkého hokeje, dostal olympijský vítěz z Nagana Růžička.

"Pro mě to bylo jasné rozhodnutí. Dlouho jsem na to čekal, že bych mohl Litvínov trénovat. Jsem moc rád, že to přišlo a jsem zase zpátky doma," řekl Růžička, jemuž bude k ruce dosavadní asistent Václav Sýkora.

Premiéra na litvínovské střídačce bude pro Růžičku shodou okolností zároveň jubilejním 1000. zápasem v základní části extraligy v roli hlavního trenéra.

Příchodu Růžičky do Litvínova se věnoval Hokej fokus podcast:

Aby paradoxů, které nabízí páteční zápas, nebylo málo, Mladou Boleslav trénuje Radim Rulík, jenž dovedl Litvínov v roce 2015 k dosud jedinému titulu klubové historie. Deset let předtím byl Růžičkovým asistentem u reprezentačního mužstva, které dobylo v Rakousku titul mistrů světa.

Mladoboleslavští se pohybují stále v popředí a za čtvrtou Plzní jsou jen vinou horšího skóre. "Už dva roky hrajeme relativně nahoře, což není snadné opakovat. Tím spíš pro klub, který nikdy není tak docela favoritem, drží se týmovosti a snaží se razit spíš skromnější cestu. Stručně řečeno je to momentálně velmi dobré. Děláme kroky vpřed, jen nás teď brzdí zranění," uvedl spolumajitel Jan Plachý.

V Liberci dojde k repríze finále

Bílí Tygři mají svému finálovému sokovi co vracet nejen za prohru v boji o zlato (1:4 na zápasy), ale rovněž za první vzájemný duel sezony. Pod Javorovým prohráli vysoko 2:7. Ani pozice mimo první osmičku neodpovídá představám Severočechů.

"Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Já někdy sleduju i tréninky, nedá se nikomu nic vyčítat. Všichni makají na sto procent. Při zápase to ale drhne. Pak jsou utkání jako to s Olomoucí, kdy vedeme 2:0 a najednou to tam soupeři napadá a vše je jinak. Musíme se s tím poprat. Jedině tvrdou prací a vírou v naši sílu se to dá zvrátit. Nemá cenu vykřikovat slogany, každý musíme začít u sebe," řekl bek Ondřej Vitásek.

Třinec nastoupí do zápasu v lepší herní i výsledkové pohodě než Severočeši. I vzájemné zápasy vyznívají v posledním období výrazně lépe pro Oceláře, kteří triumfovali v deseti ze dvanácti utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc

Plzeň se představí na ledě Hradce Králové

Hradec Králové se pokusí po reprezentační přestávce navázat tam, kde před Turnajem Karjaly končil. Východočeši vyhráli posledních sedm utkání a rozloučili se naposledy parádním obratem v derby v Pardubicích.

"Myslím, že jsme dobře připravení na další část sezony. Každý se těší, až do toho znovu naskočíme. A toužíme po tom, abychom byli nadále úspěšní a vyhrávali. Plzeň je velice kvalitní tým, i když mají dost mladých kluků, vedou si velice dobře a budou hodně nepříjemní. První zápas jsme s nimi prohráli, tak jim to musíme vrátit," prohlásil obránce Radim Šalda.

Plzeň už po pauze hrála a naskočila do zápasového rytmu úspěšně, když si z Vítkovic přivezla výhru 3:2. "Indiáni" tak utnuli sérii tří porážek. "Vítězství je určitě důležité. Před pauzou jsme třikrát prohráli a body jsme potřebovali. V pátek na to musíme navázat," zdůraznil obránce Vladimír Kremláček.

Ostravané hostí obměněnou Spartu

Vítkovice upadly znovu do střelecké a bodové mizérie a aktuálně jsou čtyři kola bez bodového zisku. Hlavní příčinou je žalostná koncovka, kterou mají nejhorší ze všech patnácti extraligových týmů. "Musíme dávat góly, to je alfa a omega všech těch výsledků," zopakoval kouč Miloš Holaň. "Čekáme těžkého soupeře, který teď hrál Ligu mistrů, měli těžký zápas ve Švédsku. Mají v týmu velké osobnosti. Musíme už ale začít bodovat, protože Kladno získalo tři body," připomněl Holaň výhru Rytířů nad Karlovými Vary.

Sparta s posilou trenérského štábu Miloslavem Hořavou přetrhla hrozivou sérii osmi porážek, když před pauzou vyhrála 5:2 v Brně. Možné zlepšení pak Pražané naznačili i v úterý vítězstvím 3:1 na ledě Skelleftey v Lize mistrů, i když k ideálu měl výkon v úvodních dvou třetinách ještě daleko. "Nehýbali jsme nohama, hráli jsme bez puku a furt ho zahazovali, čehož takhle silný tým dokáže využít. Ve třetí třetině už jsme hráli lépe," řekl útočník Vladimír Sobotka.

Ve zbývajících dvou utkáních se bude beznadějně poslední Zlín proti Olomouci pokoušet odvrátit sedmou porážku v řadě bez bodového zisku. Karlovy Vary po středeční prohře v Chomutově s "domácím" Kladnem vyzvou Pardubice. Dynamo je třetí a stále platí, že prohrálo maximálně dva zápasy po sobě. Z posledních 15 vystoupení vyšli svěřenci kouče Richarda Krále jen dvakrát naprázdno a v 11 případech během daného období slavili výhru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články