Budoucí ministr Michalik má jen v akciích 400 milionů. A co Fiala? Nahlédněte

20.11.2021 10:47

Budoucí premiér Petr Fiala (ODS, Spolu) již představil svůj ministerský tým a sobotní MF Dnes zapátrala v majetkových poměrech členů budoucí vlády. Zřejmě nejbohatším členem vlády bude příští ministr průmyslu a obchodu Věslav Michalik, který má jen v akciích a cenných papírech na 400 milionů korun. A jak si stojí Petr Fiala? Podívejte se sami.

Budoucí ministr Michalik má jen v akciích 400 milionů. A co Fiala? Nahlédněte
Foto: Screen ČT24
Popisek: Petr Fiala na Národní třídě v Praze

Kandidát koalice Pirátů a STAN na ministra financí Věslav Michalik, který se nakonec zřejmě stane ministrem průmyslu a obchodu, má podle zjištěná listu MF Dnes jen v akciích a cenných papírech uloženo asi 400 milionů korun.

„Je to odhad ocenění mého portfolia, nikoliv původně investovaná částka. A když padnou trhy, tak to třeba bude za rok jen polovina. To u finančních investic nikdy nevíte,“ vysvětlil Michalik.

Michalik v 90. letech radil v oblasti bankovnictví a jeden čas působil také jako výkonný ředitel německé banky HVB Bank. V době solárního boomu investoval do dvou solárních elektráren. Vlastní i dům v Dolních Břežanech u Prahy, kde je od roku 2004 starostou.

Příští premiér Petr Fiala (ODS, Spolu) v porovnání s Michalikem působí jako chudý příbuzný.

„(Manželé Fialovi) Ve společném jmění mají chalupu s pozemkem na Vysočině, kterou koupili před 12 lety. V Brně vlastní dva byty (dispozice 2+1). Jeden je z dědictví a druhý koupili z rodinných úspor,“ uvedl mluvčí ODS Václav Smolka.

Manželé Fialovi vlastní také zemědělskou půdu u Brna. V podílových fondech mají manželé Fialovi asi 700 tisíc korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jak jste mohli? Po odhalení o Nerudové nastal zmatek

11:52 Jak jste mohli? Po odhalení o Nerudové nastal zmatek

Lídryni kandidátky STAN do Evropského parlamentu Danuši Nerudovou provázejí další kontroverze. Deník…