Curry dotáhl 33 body Golden State k výhře nad Clippers, Warriors se stále drží v čele NBA

Basketbalisté Golden State Warriors v NBA zvítězili 105:90 na palubovce Los Angeles Clippers a nadále zůstávají v čele soutěže s náskokem jedné výhry na Phoenix, se kterým se utkají v dalším zápase. Suns se tak na ně mohou pouze dotáhnout.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry oslavuje koš

Stephen Curry oslavuje koš | Foto: Brad Penner | Zdroj: Reuters

Warriors opět táhl Steph Curry, který nasbíral 33 bodů, 5 doskoků, 6 asistencí a 6 získaných míčů. Právě 24 ztrát Clippers bylo dlouho hlavním prvkem, který držel Warriors v těsném vedení vyrovnaného zápasu.

Utah v NBA vrátil New Orleans den starou porážku, Phoenix míří za klubovým rekordem

Číst článek

V závěru třetího dějství ale zazářil Jordan Poole, který za tři minuty trefil čtyři trojky a přispěl k tomu, že hosté začali Clippers unikat.

Devět minut před koncem pak sudí neodpískali faul na Curryho, který se hodně rozčílil, dostal technickou, ale zlobu přetavil v pozitivní motivaci a následně dal 11 ze svých 33 bodů, kterými definitivně rozhodl.

„Nahromadilo se ve mě rozčílení z několika různých věcí. Pak tam byl na mě jasný faul. Ale nakoplo mě to a všechnu svou energii jsem soustředil na to, abych dostal míč do koše,“ řekl Curry.

Sestřih ze zápasu Golden State - LA Clippers:

Clippers doma prohráli teprve potřetí z posledních 11 zápasů. Nestačilo jim ani 30 bodů Paula George. Warriors si naopak připsali sedmou výhru za sebou a po 20 odehraných zápasech mají na kontě jen dvě porážky. Pokud by takovou bilanci udrželi celou sezonu, mohli by pomýšlet na vyrovnání svého rekordu v počtu výher, když v sezoně 2015/16 zaznamenali jen devět porážek.

LeBron srazil Detroit

Z výhry se radovali i Los Angeles Lakers, kteří doma zdolali Detroit 110:106. LeBron James se pod to podepsal 33 body a 9 asistencemi. Lakers tak mají stejně jako Portland, Minnesota a Memphis v Západní konferenci vyrovnaný počet výher a porážek.

Fanoušci byli zvědaví, jak dopadne setkání Jamese s Isaiahem Stewartem, kterému James nedávno loktem rozrazil obočí a Stewart se ho pak snažil nahánět po celé hale v Detroitu. Oba za to byli vyloučeni a potrestáni zákazem startu.

Tentokráte ale k žádnému incidentu nedošlo. Pouze fanoušci Lakers několikrát Stewarta vypískali. Hráči se ale především soustředili na hru. A to hlavně James, který táhl tým v dlouho vyrovnaném zápase.

V první půli se oba celky střídaly ve vedení, až ve třetí části přišla klíčová šňůra 16:0, kterou sedmi body a dvěma asistencemi táhl James. Lakers už pak vedení uhájili až do konce. Vedle Jamese byli vidět zejména Russell Westbrook s 25 body a 9 asistencemi a Anthony Davis s 24 body a 10 doskoky. Za Detroit dal 32 bodů Jerami Grant.

Výsledky NBA:
Indiana - Milwaukee 100:118, LA Clippers - Golden State 90:105, LA Lakers - Detroit 110:106, Memphis - Sacramento 128:101, Toronto - Boston 97:109.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme