Hokejisté Komety Brno vydřeli na půdě Liberce výhru 4:2 i díky gólu v oslabení

Hokejisté Brna vyhráli v dohrávaném zápase 28. kola extraligy na ledě Liberce 4:2 a posunuli se na 9. místo tabulky. Domácí naopak klesli na třinácté. Dvěma góly se pod výhru Komety podepsal útočník Daniel Rákos, střelecky se prosadil i Adam Zbořil, který byl do mateřského klubu vyměněn v úterý ze Zlína.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Gulaši a Daniel Rákos z Komety Brno slaví branku

Michal Gulaši a Daniel Rákos z Komety Brno slaví branku | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Domácím se přitom úvod utkání vydařil. Již ve druhé minutě dostali výhodu přesilové hry, kterou se štěstím využil Vlach. Útočník Liberce si připsal desátý gól v sezoně. Vzápětí měli Severočeši k dispozici hned dvě přesilovky pět na tři, brankáře Sedláčka však podruhé překonat nedokázali.

Kladnu pomohl návrat veteránů do stejné formace. ‚V tomto věku nemohu odpočívat,‘ říká Plekanec

Číst článek

Následně si přesilovku zahrála také Kometa a vyrovnání měl na hokejce Mueller, Kváča ho ale v obrovské šanci vychytal. Na opačné straně měl poté dobrou příležitost Rosandič, z mezikruží ale mířil těsně vedle.

Úvod druhého dějství patřil Brnu a ve 23. minutě dokázalo vyrovnat. Mueller zachytil odražený kotouč a krásně našel volného Zaťoviče, který střílel do zcela odkryté branky. Severočeši si mohli vedení vzít rychle zpět, Šírův pokus ale zlikvidoval Sedláček. Na druhé straně pálil z ideální pozice Krištof, Kváča jeho střelu vyrazil betonem.

V polovině utkání našlápnul v obranném pásmu Zbořil, prokličkoval se až před Kváču a elegantním zakončením mezi jeho betony poslal Kometu do vedení. Liberečtí mohli srovnat v přesilové hře, střela uzdraveného Birnera ale skončila pouze na Sedláčkově výstroji.

Bezchybný výkon. Vejmelka vychytal první nulu v NHL a zapsal se do historie soutěže

Číst článek

Také na začátku třetí třetiny hráli domácí v početní výhodě a blízko gólu byl Gríger, Sedláček však odolal. Ve 44. minutě se navíc Klepišova rozehrávka během vlastní přesilovky odrazila od mantinelu nešťastně přímo k Rákosovi a brněnský útočník v oslabení přiblížil svůj tým k vítězství.

Bílé Tygry mohl vrátit na dostřel Gríger, únik ale nezakončil přesně. S další ostrou ranou Ordoše si poradil dobře chytající Sedláček. Necelé tři minuty před třetí sirénou se domácí dočkali snížení, šikovnou tečí Kolmannovy střely se prosadil Ivan.

Hosté ale přispěchali s bleskovou odpovědí a na konečných 4:2 pro hosty upravil svou druhou trefou v utkání Rákos.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. J. Vlach (Ordoš, A. Najman), 58. Ivan (Kolmann) - 23. Zaťovič (Mueller), 30. A. Zbořil (Bartejs), 44. Rákos, 58. Rákos (Ostřížek).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme