Souček se konečně trefil, West Ham ale s Brightonem jen remizoval. Do sestavy se vrátil Coufal

Fotbalisté West Hamu e 14. kole Premier League remizovali s Brightonem 1:1, zůstávají na čtvrtém místě ligové tabulky. Jedinou branku Kladivářů vstřelil český záložník Tomáš Souček v úvodu zápasu, pár minut před koncem utkání ale vyrovnal za hosty Neal Maupay. Za Londýňany odehrál celý zápas i obránce Vladimír Coufal, který se vrátil do sestavy po sedmi ligových utkáních.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví gól

Tomáš Souček slaví gól | Foto: Peter Czibora | Zdroj: Reuters

West Ham v posledním kole prohrál s Manchesterem City 1:2 a před vlastními fanoušky se tak chtěl proti Brightonu vrátit na vítěznou vlnu. Do sestavy se vinou zranění Aarona Cresswella vrátil na post pravého obránce Coufal, který v posledních týdnech vypadl ze základní jedenáctky.

Evropské fotbalové ligy reagují na omikron: Bundesliga bez diváků, Liga mistrů na neutrální půdě

Číst článek

Důvod k radosti měl zaplněný londýnský stadion velmi brzy. Pablo Fornals poslal od rohového praporku perfektní centr a na malém vápně zaúřadoval hlavičkou Souček. Český reprezentant se trefil poprvé od úvodního srpnového kola.

Španěl Fornals mohl k asistenci přidat i branku. Po odraženém Coufalově centru se opřel ze vzduchu do balonu a napálil břevno. Na druhé straně spálil za Brighton tutovku Jakub Moder, kterého skvěle vychytal brankář Lukasz Fabianski. 

V druhé půli dostali domácí míč do sítě ještě jednou, Michaelu Antoniovi ale branku odvolal videorozhodčí. Další šance Rice a Antonia vychytal domácí brankář Robert Sánchez, takže druhého gólu svých oblíbenců se diváci na Olympijském stadionu nedočkali.

West Ham o své hubené vedení přišel minutu před koncem základní hrací doby. Tariq Lamptey poslal výborný centr do vápna a útočník Neal Maupay poslal akrobatickým kopem přes hlavu míč do sítě. Krásný fotbalový moment a vyrovnání na 1:1.

West Ham tak s Brightonem doma pouze remizoval, přesto minimálně do víkendu zůstane na čtvrtém místě tabulky. Brightonu se nepodařilo vyhrát v devátém zápase v řadě a je na sedmém místě.

Výsledky anglické Premier League

Southampton - Leicester 2:2 (3. Bednarek, 34. Adams - 22. Evans, 49. Maddison), West Ham United - Brighton 1:1 (5. Souček - 89. Maupay), Wolverhampton - Burnley 0:0, Watford - Chelsea 1:2 (43. Dennis - 29. Mount, 72. Zijach), Aston Villa - Manchester City 1:2 (47. Watkins - 27. Dias, 43. Silva), Everton - Liverpool 1:4 (38. Gray - 19. a 64. Salah, 9. Henderson, 79. Jota).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme