Probuzený Houston vyhrál v NBA pošesté v řadě, Satoranského New Orleans odsunul na poslední místo

Basketbalisté Houstonu vyhráli v NBA už pošesté za sebou, když tentokráte doma porazili New Orleans Pelicans 118:108 a odsunuli je na poslední místo Západní konference. Český reprezentant Tomáš Satoranský odehrál za Pelikány 12 minut a zaznamenal čtyři body a tři doskoky.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Christian Wood z Houstonu

Útočník Christian Wood z Houstonu | Foto: Erik Williams | Zdroj: Reuters

Houston se přitom v úvodu sezony krčil na dně celé NBA s bilancí jediné výhry a 16 porážek. Jenže pak po patnácté porážce za sebou nečekaně chytli formu, která jim přinesla už šestou výhru po sobě.

Konec vítězné šňůry Golden State v NBA, Currymu zápas nevyšel

Číst článek

„Za začátku jsme nevěděli, co děláme. Prostě jsme jen hráli zápas za zápasem a učili se spolu hrát a teď je to každým zápasem lepší a lepší,“ řekl trenér Houstonu Stephen Silas.

Tentokráte si poradili i s tím, že Brandom Ingram jim za New Orleans nastřílel 40 bodů. Jonas Valančiunas přidal 17 bodů, ale nikdo další z Pelikánů už nedal více než 10 bodů.

To na straně Houstonu měla celá základní pětka dvouciferný počet bodů. Nejvíce dali Christian Wood a Eric Gordon po 23 bodech.

Satoranský měl v zápase jedinou střelu, ale stála za to. Český rozehrávač najel zleva pod koš, kde levačkou tvrdě zasmečoval, přestože se ho snažil zastavit pivot domácích Wood. Další dva body přidal Satoranský z trestných hodů.

Koš Satoranského v zápase s Houstonem

Výhry Utahu a Charlotte

Utah vyhrál přestřelku s Clevelandem 109:108 a čtvrtou výhrou v řadě si upevnil třetí příčku na západě. Donovan Mitchell k výhře pomohl 35 body, Rudy Gobert se pak blýskl 20 doskoky a 5 bloky.

Jazz sice v posledních 100 vteřinách neskórovali, ale Cleveland už toho nedokázal využít k obratu, když v poslední minutě minul čtyři střely.

Sestřih zápasu Utah - Cleveland

Před Cleveland se tak na šestou příčku Východní konference dostalo Charlotte, které si připsalo důležitou výhru nad Atlantou 130:127, přestože postrádalo čtyři hráče kvůli covidovému protokolu včetně klíčových hráčů LaMela Balla a Terryho Roziera.

Jejich spoluhráči je však dokázali nahradit. Miles Bridges dal 32 bodů a Kelly Oubre přidal 28 bodů. Hornets si pomohli 17 trojkami. „Tento zápas jsme brali něco jako prohlášení. Aby nás ostatní začali brát vážně a pochopili, jak jsme dobří,“ řekl Bridges.

„Momentálně to je asi nejlépe střílející tým rovnou po přihrávce. Nebyli jsme je prostě schopni zastavit. Dali jsme 127 bodů a to je dost na vítězství, ale oni nás stejně porazili,“ reagoval kouč Atlanty Nate McMillan.

Výsledky NBA

Atlanta - Charlotte 127:130, Cleveland - Utah 108:109, Houston - New Orleans 118:108 (za hosty Satoranský 4 body, 3 doskoky), Toronto - Washington 102:90.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme