Jméno sázkové společnosti Tipsport může nést v blízké budoucnosti stadion v pražském Edenu, domov nejúspěšnějšího tuzemského klubu současnosti. Tipsport by v takovém případě nahradil čínskou developerskou společnost Sinobo, jejíž název nese slávistická aréna nyní.

„Dlouhodobě takovéto příležitosti sledujeme a například spojení s holešovickou multifunkční Tipsport arenou fungovalo skvěle – dokonce i v době, kdy jsme halu nesponzorovali,“ potvrzuje probíhající jednání mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

„Nebráníme se proto myšlenkám na další atraktivní sportovní budovy a objekty, se kterými bychom mohli spojit jméno. Stadion v Edenu je jednou z takových zajímavých možností, teprve o ní ale jednáme,“ říká.

Časový horizont, kdy by k eventuálnímu přejmenování mohlo dojít, zatím není stanoven. Nelze tedy říct, kdy ze stadionu zmizí společnost Sinobo, po níž byl pojmenován na konci roku 2018. Čekalo se tehdy, že Sinobo převezme i klubové akcie od jiné čínské společnosti CITIC Group – to se ale nestalo a CITIC drží stále přes 99 procent akcií.

Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík v úterý na Twitteru napsal, že navzdory zájmu jiného strategického partnera se CITIC rozhodl ponechat si Slavii ve svém vlastnictví. O vstup do klubu usilovala americká investiční společnost Blackstone, respektive její sesterská firma Globalon.

Agentura ČTK uvedla, že Globalon usiloval o padesátiprocentní podíl a byl připraven akceptovat setrvání stávajícího managmentu. Ve hře je tak změna názvu stadionu ve spojení s Tipsportem.

Společnost, mezi jejímiž akcionáři jsou tři muži ze žebříčku stovky nejbohatších Čechů podle Forbesu, se už v českém fotbale angažuje: několik sezon je generálním sponzorem pražské Sparty, arcirivala červenobílého klubu. Od letošního ledna figuruje ve stejné roli i v Sigmě Olomouc.

Jednání o změně názvu arény jsou aktuální, ještě aktuálnější je ale vystoupení slávistických fotbalistů na jiném stadionu. A to na stadionu Unionu Berlín, kde zítra nastoupí ke klíčovému zápasu Konferenční ligy. Pokud Slavia v Německu neprohraje, postoupí do jarní fáze soutěže.