9. prosince 2021 • 20:35

Kluž - Jablonec 2:0. Konec v Evropě po dvou gólech Debeljuha

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce na závěr skupiny Evropské konferenční ligy prohráli v Kluži 0:2 a nepostoupili do vyřazovací fáze. Utkání šestého kola gólově otevřel v poslední minutě prvního poločasu Gabriel Debeljuh a chorvatský útočník skóroval také v 82. minutě.



Svěřenci trenéra Petra Rady ve skupině D skončili třetí se ztrátou jednoho bodu na Randers. Dánskému týmu k udržení druhého postupového místa stačila i porážka 0:1 na hřišti již jistého vítěze "déčka" Alkmaaru. Čtvrtá Kluž poprvé v EKL naplno bodovala.

Jablonečtí nenavázali na zářijový domácí triumf 1:0 nad rumunskými mistry, který tak zůstal jejich jedinou výhrou v hlavní fázi nové soutěže. K tomu přidali tři body za remízy.

Severočeši v Kluži poprvé zahrozili v deváté minutě, kdy Martincovu hlavičku po rohu zastavil na brankové čáře bek Camora. Jeho spoluhráč Bordeianu za čtvrt hodiny po Surzynově zpětné přihrávce nechtěně přiťukl míč Kratochvílovi, ale ten v dobré pozici o kousek minul.

Domácí těsně před přestávkou otevřeli skóre. Manea z pravé strany nacentroval do šestnáctky, Debeljuh snadno přeskočil Pilaře a hlavičkou o tyč poprvé překonal Hanuše.

Jablonecký brankář podržel svůj tým v 59. minutě dobrým zákrokem proti Paunově ráně z voleje. Zaváhání obrany Kluže poté nepotrestal Pilař, který v šestnáctce vymyslel jen nepřesnou přihrávku.

Dvanácté mužstvo české ligy si proti lídrovi rumunské soutěže nevytvořilo větší tlak a v 82. minutě inkasovalo podruhé. Costache utekl hostující defenzivě, předložil míč Debeljuhovi a ten před odkrytou brankou nezaváhal.

Hosté se nedočkali ani snížení, protože střídajícího Vaníčka v nastaveném čase vychytal gólman Balgradean. Jablonec tak v pohárech venku prohrál osmý z posledních 11 zápasů.

Góly

Domácí: 45. Debeljuh, 82. Debeljuh

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bălgrădean – Manea, Graovac, Burcă, Camora (C) – Boateng, Bordeianu (73. J. Rodríguez), Păun (72. Alibec) – Omrani (57. Costache), Debeljuh (86. Bouhenna), Deac (87. Ștefan).

Hosté: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) (79. Považanec) – Malínský (67. V. Kubista), Houska (88. Smejkal), Kratochvíl, Pilař (88. Vaníček) – Čvančara (67. Doležal).

Náhradníci

Domácí: Alibec, Bouhenna, Cestor, Ciobotariu, Costache, Cristiano, Hindrich, Gîdea, Rodríguez, Sigurjónsson, Ștefan, Sušić

Hosté: Doležal, Haitl, Hrubý, Kubista, Považanec, Smejkal, Štěpánek, Vajner, Vaníček

Karty

Domácí: Bordeianu, Alibec

Hosté: Kratochvíl, V. Kubista, Surzyn

Rozhodčí

Osmers – Schaal, Kempter

Stadion

Stadionul Dr. Constantin Rădulescu

CFR Kluž - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 45. a 82. Debeljuh. Rozhodčí: Osmers - Schaal, Kempter (všichni Něm.). ŽK: Bordeianu, Alibec - Kubista, Surzyn.

Sestavy:

Kluž: Balgradean - Manea, Graovac, Burca, Camora - Boateng, Bordeianu (73. Rodríguez), Paun (72. Alibec) - Omrani (56. Costache), Debeljuh (86. Bouhenna), Deac (87. Stefan). Trenér: Petrescu.

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman (79. Považanec) - Malínský (67. Kubista), Houska (88. Smejkal), Kratochvíl, Pilař (88. Vaníček) - Čvančara (68. Doležal). Trenér: Rada.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. AZ Alkmaar 6 4 2 0 8:3 14
2. Randers 6 1 4 1 9:9 7
3. Jablonec 6 1 3 2 6:8 6
4. Kluž 6 1 1 4 4:7 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud