Šatník budoucnosti. Samsung do Česka přichází s moderní skříní, která zbaví oblečení bakterií i prachu

Filip HouskaFilip Houska

samsung-1×1

Foto: Samsung

AirDresser, osvěžovač oblečení z dílen Samsungu

Můžete mít oblečení perfektně čisté, ale pokud s ním vyjdete ven, je vystaveno neviditelným útokům všemožných bakterií či prachových částic. I kvůli tomu pak může zapáchat a ztrácí svou svěžest. Naštěstí ale žijeme v jednadvacátém století a máme přístup k technologiím, o kterých bychom si nikdy nemysleli, že je budeme potřebovat. Například k osvěžovači oblečení.

Samsung rozšířil řadu svých stylových domácích spotřebičů Bespoke, kam patří i ledničky, myčky nádobí nebo mikrovlnky, a na český trh dorazil s produktem AirDresser – moderně vypadající skříní, která je prošpikována tryskami a senzory, díky nimž oblečení osvěží.

Stejně jako řada jiných spotřebičů v produktové řadě Bespoke je i AirDresser vyroben s důrazem na jednoduchý design a snadné použití. V Česku je dostupná verze v tmavém provedení se zrcadlovými dvířky, která díky své univerzálnosti zapadne prakticky kamkoliv – ať už jde o ložnici, předsíň, obývací pokoj, kancelářskou místnost, nebo třeba hotelový pokoj.

Vyčistí a provoní

Alfou a omegou novinky jsou parní trysky, které slouží právě k odstraňování většiny bakterií, virů a domácích nečistot z oblečení. V ideálním případě tak dovnitř skříně zavěsíte své oblíbené kousky, počkáte pár desítek minut a následně je vytáhnete dezinfikované a provoněné. Skvrnu od omáčky samozřejmě nevyčistí.

Prim v AirDresseru hraje horký vzduch s párou. Ten totiž pronikne hluboko do látky, kde boj proti mikroorganismům zahájí. Díky tomu, že odstraní nečistoty, má také zajistit, aby byly eliminovány pachy typicky způsobené potem, tabákem, výpary z kuchyně či chemickými přípravky po suchém čištění. Pomáhá k tomu i takzvaný deodorační filtr.

samsung-1x-1

Foto: Samsung

AirDresser je vhodný ideálně pro tři kusy oblečení

Tím, jak proces dezinfikování oblečení probíhá, se současně jednotlivé kousky vyhlazují. Samsung uvádí, že si AirDresser poradí s košilemi, obleky, šaty, svetry, kabáty, koženými bundami nebo dětskými hračkami. Navíc je prošpikován senzory, které slouží i k detekování vlhkosti. Ty případně dají impuls, kdy se má spustit systém pro sušení. To se může hodit v případech, kdy je oblečení vytažené z pračky, ale potřebuje ještě pár minut v sušičce.

A nebyl by to Samsung, kdyby do svých produktů nedodal i prvky automatizace. Jakmile totiž budete AirDresser opakovaně používat, zapamatuje si nejčastěji zapínané cykly. V nabídce je hned několik nastavení pro různé druhy oblečení – například běžné, pro každodenní nošení nebo ošacení na zimu. Systém si pak do paměti uloží, jakou kategorii používáte nejčastěji, a následně vám ji bude doporučovat přednostně. Takže šetří čas.

Využití je pak na vás – jestli často chodíte často do restaurací, oceníte AirDresser pro odstranění výparů zachycených z kuchyní. V případě, že navštívíte své známé kuřáky, se zase ukáže jako pomocník pro eliminaci zápachu z cigaretového kouře. A hodí se také pro rychlé osvěžení obleků, ať se s poměrně těžkými (a nepříliš skladnými kusy) neustále netaháte do čistírny.

Pokud navíc máte i chytrou pračku stejné značky, lze oba domácí spotřebiče spárovat, aby mohly navrhnout třeba optimální sušicí režim na základě ukončeného praní. Nechybí ani možnost ovládat AirDresser na dálku přes telefon.

AirDresser, který vedle zmíněných funkcí zvládne oblečení i uhladit, aby nebylo zmačkané, je dostupný na stránkách firmy za necelých 50 tisíc korun. V českém online obchodě Samsungu je dostupný v provedení Crystal Mirror a šířkou 44,5 centimetru pro tři kusy oblečení.

Partnerem článku je společnost Samsung. V rámci CzechCrunch Premium spolupracujeme s vybranými partnery, se kterými připravujeme obsah na míru. Více najdete zde.