Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Proč chyběl Ovčáček na jmenování vlády? Opilý mluvčí skončil v nemocnici, asistovala policie

Aktualizováno -
18. prosince 2021
11:13
Autor: trm, for, jza - 
18. prosince 2021
09:48

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se opil a v noci na pátek skončil v Ústřední vojenské nemocnici. S odkazem na agenturu Aktu.cz o tom informuje i server iDNES.cz s tím, že hradního úředníka odvezla záchranná služba v doprovodu policie. Policisté i záchranáři Blesk Zprávám potvrdili zásah u dvaačtyřicetiletého opilého muže, který odmítal opustit vůz taxislužby. Ovčáček v pátek chyběl v Lánech na jmenování vlády Petra Fialy (ODS).

Noc na pátek, pár hodin před jmenováním nové vlády - mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček končí kolem třetí hodiny ráno v péči pražských záchranářů, následně ve střešovické nemocnici. Předcházela tomu jízda taxíkem. Řidič podle Aktu.cz nemohl opilého Ovčáčka vzbudit, zavolal proto záchranáře. „Měli s ním co dělat, aby ho dostali z auta, protože byl tak vožralej, že o sobě nevěděl,“ řekl webu taxikář.

Podle Aktu.cz byl Ovčáček silně opilý a agresivní, naměřit mu měli téměř dvě promile alkoholu v dechu. Policie potvrdila, že zasahovala u dvaačtyřicetiletého muže (Ovčáček se narodil v roce 1979), jenž odmítal opustit vůz taxi. „Pražští policisté vyjížděli do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde se podle oznámení nacházel muž, který odmítal opustit vozidlo taxislužby. Přivolaní policisté po příjezdu na místo zjistili, že tento muž je pod vlivem alkoholu, a tak ho následně rychlá záchranná služba převezla do nemocnice na vyšetření,“ řekl Blesk Zprávám policejní mluvčí Richard Hrdina.

Podle záchranářů měl muž i drobná poranění. „Záchranářská posádka zasahovala v Dělnické ulici za asistence Policie ČR u dvaačtyřicetiletého muže, který byl opilý. Záchranáři ho zajistili a poté za asistence policie transportovali do vojenské nemocnice s opilostí a drobným poraněním na hlavě,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Ovčáček měl skončit v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Blesk Zprávy vyjádření mluvčího Hradu zjišťují, na dotaz zatím nereagoval. Na twitter dal jen avízo na rozhovor prezidenta Miloše Zemana pro TV Prima. K incidentu se nijak nevyjádřil.

Podle Aktu.cz taxikáři ani nezaplatil. „Já chodím do práce, aby mi zaplatili lidi. Takovej člověk mi ani nezaplatí. Arogantní takovej, že mi ani nezaplatil. Tak to je smutný. Taková významná osoba, aby se takhle choval, to se nedělá,“ řekl agentuře taxikář.

Prezident Miloš Zeman jmenoval v pátek na zámku v Lánech ministry nové vlády Petra Fialy (ODS). Ovčáček na ceremoniálu chyběl.

Video  Zeman jmenoval vládu Petra Fialy (ODS) na zámku v Lánech.  - ČTK
Video se připravuje ...

dzambulka007 ( 19. prosince 2021 21:07 )

Diky, pravda nesmi zapadnout.

dzambulka007 ( 19. prosince 2021 21:05 )

Ja doufam, ze dopadne hur nez Bartos a nejenom on, ale cela ta sbirka nymandu.

dzambulka007 ( 19. prosince 2021 21:00 )

Jaka karma? Ze se jednou ozral u udelal vytrznost? Ziskal sympatie i lidi, kteri ho drive moc nemuseli, staci se podivat do diskuzi.

dzambulka007 ( 19. prosince 2021 20:58 )

A kdo je asi tak mohl predat? To si jenom tak vyfoti pacienta v sanitce a nechaji fotky kolovat? Premyslejte trochu, kdyz uz musite na nekoho reagovat.

Uživatel_5226018 ( 19. prosince 2021 10:11 )

Nikde jsem se nedočetla, že by fotky předali tisku záchranáři. Spíš je mi divné, kde se tak opil, když hospody musí zavírat ve 22 hod, a on jel taxíkem až kolem třetí. Že by jel z práce???? Tak to teda musí na hradě pěkně vypadat jestli se tam takhle chlastá. . Nojo, koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa