Hertl srazil gólem a přihrávkou Buffalo, Voráčkek odehrál jubilejní 1000. zápas v NHL

Hokejový útočník Tomáš Hertl se podílel v NHL gólem a přihrávkou na výhře San Jose 3:2 v Buffalu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Ondřej Palát překonal Daniela Vladaře, který chytal téměř po měsíci a zastavil 29 střel, a přispěl tím k vítězství Tampy Bay 4:1 nad Calgary. Jakub Voráček odehrál jako dvanáctý český hráč tisící utkání v základní části NHL, ve kterém s Columbusem podlehl 1:3 v New Jersey.

New York (Aktualizováno: 8:14 7. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hert slaví se spoluhráči

Tomáš Hert slaví se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Karel Vejmelka si připsal třetí výhru sezony a první od 30. listopadu, když i díky jeho 32 zákrokům porazila Arizona doma Chicago 6:4.

Pittsburgh otočil zápas a vyhrál v podeváté v řadě. Edmonton bez McDavida popáté prohrál

Číst článek

Ve čtvrtečním programu ještě bodoval Radek Faksa, jenž pomohl asistencí k výhře Dallasu 6:5 nad Floridou po nájezdech. Na straně poražených přihrál na jeden gól Radko Gudas.

San Jose položilo základ úspěchu v úvodní třetině, po níž vedlo o tři branky. Skóre otevřel Matt Nieto a po Hertlově přihrávce se prosadil střelou od levého mantinelu Timo Meier.

Český útočník zvýšil na 3:0 z přečíslení tři na dva, ve kterém se trefil z mezikruží k pravé tyčce. Hertl si připsal v posledních jedenácti utkáních patnáct bodů (9+6). Buffalo snížilo na rozdíl jedné branky, přičemž tu kontaktní vstřelilo v předposlední minutě, ale neodvrátilo pátou porážku za sebou.

Sestřih ze zápasu San Jose Sharks - Buffalo Sabres:

Vladař odolával až do 33. minuty, v níž ho z rychlého protiútoku překonal Corey Perry. Zbývající tři góly, kterými Tampa zvýšila na 4:0, inkasoval v poslední třetině. Po vydařené kombinaci přidal do prázdné branky druhý gól Brayden Point.

Palát se v 51. minutě prosadil z předbrankového prostoru po přihrávce Nikity Kučerova od zadního mantinelu a o čtrnáct sekund později udeřil střelou z mezikruží Alex Killorn. Čestný úspěch Calgary zaznamenal Dillon Dube.

Sestřih ze zápasu Tampa Bay - Calgary Flames:

Voráček oblékal v NHL pouze dres Philadelphie a Columbusu, který jej draftoval v roce 2007 jako sedmého v pořadí. Zkušený útočník strávil ve svém jubilejním utkání na ledě dvacet minut, ale nerozšířil statistiku 1+22 z této sezony a vyšel potřetí za sebou naprázdno.

Hlavní postavou zápasu byl Jack Hughes, který připravil ve 42. minutě vítězný gól pro Jespera Bratta a v závěru uklidnil New Jersey trefou na konečných 3:1. Pavel Zacha chyběl domácím kvůli covidovému protokolu.

Výsledky NHL:
Colorado - Winnipeg 7:1, Arizona - Chicago 6:4, Philadelphia - Pittsburgh 2:6, Boston - Minnesota 2:3, Buffalo - San Jose 2:3, Tampa Bay - Calgary 4:1, New Jersey - Columbus 3:1, Dallas - Florida 6:5 po nájezdech., Vegas - NY Rangers 5:1, Los Angeles - Nashville 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme