Tenistka Krejčíková zahajuje sezonu, v Austrálii chce začít dobře

foto Ilustrační foto - Česká tenistka Barbora Krejčíková

Sydney - Kometa loňské tenisové sezony Barbora Krejčíková se chystá na první letošní start a rok chce na australské půdě zahájit úspěšně. Vítězka Roland Garros a světová pětka začne příští týden na turnaji v Sydney a v prvním utkání se utká s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.

Šestadvacetiletá Krejčíková prožila loni ve dvouhře průlomový rok . Získala první tři tituly na okruhu WTA včetně premiérového grandslamového. Vyšplhala se až na třetí místo světa a poprvé v kariéře si na závěr sezony zahrála i Turnaj mistryň. K tomu byla stále elitní deblistkou, slavila triumf ve smíšené čtyřhře na Australian Open a s Kateřinou Siniakovou vyhrály Roland Garros, získaly zlato na olympijských hrách v Tokiu a sezonu uzavřely titulem na Masters.

"Bylo úžasné, co se mi loni povedlo. Jsem nadšená, jak jsem hrála a jak jsem byla úspěšná. Po sezoně jsem vstřebávala, co jsem dokázala," řekla Krejčíková na tiskové konferenci v Sydney a dodala: "Teď už se zase těším na novou sezonu a dobrý start v Austrálii."

Krejčíková původně plánovala začít hrát už tento týden v Adelaide, ale kvůli nemoci v přípravě turnaj vynechala. Na akci v Sydney bude plnit roli třetí nasazené hráčky.

Hned první soupeřka Krejčíkové bude nadmíru nepříjemná. Se Švýcarkou Bencicovou loni dvakrát prohrála, na olympiádě v Tokiu i v Praze v soutěži družstev. "Byly to velmi vyrovnané a těsné boje," řekla Krejčíková. "Známe se dlouho, trénovaly jsme spolu a vždycky je dobrý začít s výbornou hráčkou, takže se na zápas těším. Bude to dobrá zkouška," řekla Krejčíková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď