Bylo to ještě horší než loni, přiznává Kvitová po vyřazení z Australian Open. Na konec kariéry nemyslí

Tenistka Petra Kvitová dohrála na Australian Open hned v prvním kole. Stejně jako loni ji v Melbourne vyřadila Rumunka Sorana Cirsteaová, tentokrát dvakrát 2:6. Dvojnásobná wimbledonská šampionka nechtěně navázala na loňské nezdary na největších turnajích, zároveň ale věří, že se po nešťastném začátku nové sezony dokáže zvednout.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Před rokem dvojnásobná vítězka Wimbledonu nestačila na rumunskou soupeřku v Melbourne ve druhém kole, letos s ní prohrála už v prvním dvakrát 2:6. Na konec kariéry ale Kvitová ještě nemyslí, i když přiznává, že je pro ni teď trochu těžší vítězit na kurtu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s tenistkou Petrou Kvitovou po vyřazení z Australian Open

Vše začínalo skvěle, vyhrála jste los, začala esem a čistou hrou. Co se pak na kurtu dělo?
Zápas měl jednoznačný výsledek, bylo to opravdu těžké psychicky i herně. Cokoliv jsem sehrála, tak mi vrátila. Neměla jsem tolik variant ve hře a nepomáhala jsem si podáním.

Jak se vám hrálo se soupeřkou, která vás tady loni také porazila?
Je pravda, že jsem nebyla úplně nadšená, ale říkala jsem si, že každý turnaj je jiný, ale bohužel to bylo ještě horší než loni. Už mi to stačilo, jiný los by byl fajn.

Ale plánujete ještě za rok přiletět znovu a zažít lepší Australian Open?
Jo, zatím neplánuji nic jiného. Momentálně je těžké se po těch dvou letech, co jsem tu zažila, těšit se na příští rok. Je to zároveň daleko a hrozně blízko, teď na to ale myšlenky nemám.

Dokázala jste už hodit zklamání z minulé sezony už hodit za hlavu?
Ano, loňskou sezonu už jsem za hlavu hodila. Odpočinula jsem si, ale tenhle měsíc byl náročný tak nějak celkově. Potýkala jsem se ne s velkým, ale se zraněním a nemohla trénovat. Pak jsem hrála dlouhé zápasy a to tomu zápěstí nepřidalo. Byla to spousta věcí dohromady, což bylo určitě vidět. Pořád si myslím, že tu bojovnost v sobě mám, bohužel to nestačilo.

Stále tedy máte chuť se na kurtech rvát?
Ano, ale je to těžší a těžší. Už jsem na okruhu hodně dlouho a čím déle tam jsem, tím je to těžší. Mám nějaké zkušenosti, ale vnímám i tlak a je to jiné v dobrém i horším slova smyslu. Chybí mi vyhranost, je začátek sezony a budu se to snažit zlepšit a nějaké zápasy vyhrát, pak se to snad zlomí.

Nejste na soupeřky příliš „hodná“?
Asi to beru už možná trochu jinak, ale v zápasech na ně hodná určitě nejsem. Víc bojuji sama se sebou a snažím se najít v cestu v zápase, aby to bylo lepší. Zatím jsem ji bohužel nenašla.

Čím myslíte, že to je? Vyhrála jste toho přece strašně moc, nemusíte nikomu nic dokazovat...
To bych si asi měla opakovat častěji, ale nejsem takový typ člověka. Z tohoto pohledu si to až tolik neuvědomuji, co mám za sebou. Občas si to připomenu, ale je to rychle pryč. Kdybych si to přípomínala častěji, třeba bych nepociťovala takový tlak.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme