Petice za odstoupení Jana Farského z postu poslance

18.01.2022 21:37

Jan Farský se rozhodl studovat na univerzitě v USA po dobu 6 měsíců z jeho placeného funkčního období. Po tuto dobu bude velmi omezeně vykonávat daňovými poplatníky placenou funkci poslance.

Petice za odstoupení Jana Farského z postu poslance
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Koalice s premiérem Fialou v čele podporuje Jana Farského, čímž schvaluje plýtvání penězi daňových poplatníků za neprovedenou práci. Jan Farský prohlásil, že svůj plat po dobu stáže chce věnovat neziskovým organizacím. Jako daňový poplatník s tím nesouhlasím a odmítám podporovat neziskovky na úkor práce poslance.

Jan Farský by měl složit mandát a být nahrazen někým, kdo má čas funkci vykonávat.

Farský musel projít rozsáhlým přijímacím řízením. Uchazeči přihlašují projekty, které musí projít posudkovým řízením. To v tomto případě trvalo do února 2021. Následně proběhla finální kola výběru v podobě pohovorů před komisí.

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20678 lidí

„Nominace komise musí schválit správní rada české komise a ty pak pokračují do Spojených států, kde to musí schválit Foreign Fulbright Scholarship Board. Finální potvrzení nominanti získají během května, aby hlavně ti, kteří odjíždějí v září si stihli vyřídit všechny potřebné záležitosti,“ vysvětluje Kloubová.

Sněmovní volby, v nichž Jan Farský kandidoval, proběhly až o pět měsíců později, v říjnu. Jeho stipendium oficiálně začalo 12. 1. 2022 a končí na konci září 2022.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy Farský uvedl, že před volbami ještě nevěděl, zda pojede. „Rozhodnutí padlo někdy v prosinci po rozhovoru s panem premiérem. Dosáhnout Fulbrightova stipendia trvá roky a já jsem tu žádost podával možná už někdy před covidovou dobu,“ říká.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…