Brankář Vaněček slavil v NHL divokou výhru Washingtonu, Ovečkin vládne tabulce produktivity

Hokejový brankář Vítek Vaněček pomohl v NHL třiceti zákroky k výhře Washingtonu 4:3 v prodloužení nad Winnipegem. V úterním programu bodoval z českých hráčů pouze David Pastrňák, který si připsal asistenci u jediného gólu Bostonu při domácí prohře 1:7 s Carolinou. David Rittich neodvrátil i přes 21 zásahů porážku Nashvillu 1:3 s Vancouverem.

New York (Aktualizováno: 8:49 19. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček zasahuje proti Colu Perfettimu

Vítek Vaněček zasahuje proti Colu Perfettimu | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Vaněček vychytal v minulém utkání první nulu sezony, ale proti Winnipegu vytahoval puk z branky dvakrát v úvodních třech minutách. Nejdříve využil Kyle Connor přesilovou hru, poté z přečíslení zvýšil Cole Perfetti. Český gólman vzápětí chytil sólový únik, dvakrát jej v první třetině ještě zachránila tyč.

Sparta, Litvínov i Pardubice odkládají extraligové duely. Týmy jsou kvůli koronaviru v karanténě

Číst článek

Vaněček podržel tým i v prostřední třetině za stavu 2:2, kdy se v oslabení blýskl několika dobrými zákroky. „Zachránil nás,“ řekl trenér Washingtonu Peter Laviolette. Líbilo se mu, že českého gólmana nerozhodily dvě rychle inkasované branky. „Stále bojoval a odvedl pro nás skvělou práci.“

Washington otočil v dalším průběhu na 3:2. Alexandr Ovečkin snížil svým 757. gólem v NHL a osamostatnil se od Leona Draisatla v čele produktivity této sezony (27+28) i v tabulce střelců. O obrat se zasloužili svými trefami Dmitrij Orlov a Alexej Protas.

Útočník Winnipegu Pierre-Luc Dubois poslal při hře bez brankáře z dorážky zápas do prodloužení, které rozhodl po 26 sekundách Tom Wilson.

Sestřih utkání Washington - Winnipeg

Carolina hrála bez Martina Nečase, který chyběl týmu kvůli covidovému protokolu. I bez českého útočníka, jenž byl minule vyhlášen první hvězdou zápasu, ale jednoznačně zvítězili.

Hurricanes položili základ úspěchu v úvodní třetině, kterou ovládli i díky dvěma gólům Jesperi Kotkaniemiho 5:1. Pod čestný úspěch Bostonu se podepsal Pastrňák, jehož přihrávka do prostoru před brankou se odrazila do sítě od brusle Patrice Bergerona.

Skóre v Nashvillu otevřel ve 23. minutě Philip Tomasino, poté ale už dávali branky jen hráči Vancouveru. Ještě ve druhé třetiny překonal Ritticha, který chytal v novém kalendářním roce poprvé, z dorážky Elias Pettersson. Na začátku poslední části se prosadil tečí Brock Boeser a po chybě domácí obrany zvýšil zblízka Juho Lammikko.

Výsledky NHL

Calgary - Florida 5:1, Nashville - Vancouver 1:3, Philadelphia - NY Islanders 3:4 po sam. nájezdech, Boston - Carolina 1:7, Ottawa - Buffalo 1:3, Washington - Winnipeg 4:3 v prodl., Dallas - Montreal 3:5. Utkání Los Angeles - Tampa Bay 4:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme