Skvělá střelba, horší běh. Krčmář dorazil do cíle v Anterselvě sedmý, vyhrál poprvé Němec Doll

Biatlonista Michal Krčmář si v posledním individuálním závodu Světového poháru před olympiádou v Pekingu zvedl sebevědomí. Český reprezentant den před 31. narozeninami výborně střílel a v hromadném závodu skončil v Anterselvě sedmý. Potřetí v kariéře v seriálu SP vyhrál Němec Benedikt Doll.

Anterselva (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český biatlonista Michal Krčmář

Český biatlonista Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Krčmář se v sezoně probojoval teprve podruhé do elitní desítky. Lépe jel jen v prosinci ve švédském Östersundu, kde se ve stíhacím závodu posunul na čtvrté místo.

Za glóbus jsem ráda, ani jsem s tím nepočítala, radovala se v cíli vytrvalostního závodu Davidová

Číst článek

V hromadném závodu odstřílel Krčmář první tři položky přesně a po druhé a třetí odjížděl ze střelnice pátý. Na trati ale bojoval s pomalými lyžemi a držel se soupeřů zuby nehty.

Na poslední stojce minul druhou ranou, v desítce se ale udržel a sedmé místo je jeho druhý nejlepší výsledek v závodu s hromadným startem v kariéře. Lépe byl jen pátý v Ruhpoldingu v roce 2016.

„Odvedl jsem dobrý závod. Jsem určitě spokojený,“ řekl Krčmář v České televizi.

„Na čtvrté položce docela foukal vítr, byla těžká položka a vybruslil jsem z toho s jednou trestnou, s tím jsem spokojený. Na střelnici jsem měl pocit jako dřív v povedených závodech, bylo to plynulé, automatické a padalo to. Tenhle pocit jsem potřeboval navodit,“ pochvaloval si biatlonista.

Bravo Bimbo! 🔥 Michal Krčmář si v závodě s hromadným startem dojel pouze s jednou chybou pro super 7. místo! #worldcup #antholz @Czech_Biathlon 🇨🇿 #olympijskytym 📸 #gettyimages

13:34 – 22. 01. 2022

1 114

Na trati brzdily Krčmáře pomalejší lyže. „Kluci odvádějí perfektní práci, do dneška nemůžu říct ani píp, ale dneska nám lyže vybouchly. To se stane. Jdeme dál,“ řekl Krčmář.

Ten by neměl nastoupit do nedělní štafety a jeho dalším závodem tak budou olympijské hry v Pekingu, na kterých bude obhajovat stříbro ze sprintu z her v Pchjongčchangu 2018.

Doll jel od druhé střelby za vedoucím Johannesem Thingnesem Böem. Nor ale musel na jedno trestné kolo po poslední stojce, Němec mířil přesně a zvítězil. Třetí dojel další norský biatlonista Sturla Holm Laegreid.

Muži - závod s hromadným startem (15 km)

1. Doll (Něm.) 37:14,9 (1 tr. okruh), 2. J.T. Bö -31,3 (3), 3. Laegreid (oba Nor.) -1:28,8 (3), 4. Guigonnat (Fr.) -1:34,7 (2), 5. Bakken (Nor.) -1:35,2 (3), 6. Seppälä (Fin.) -1:42,1 (3), 7. Krčmář (ČR) -1:54,1 (1), 8. Fillon Maillet (Fr.) -1:55,5 (6), 9. Hofer (It.) -1:56,4 (4), 10. Babikov (Rus.) -1:58,7 (4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme