Veterán NBA Paul zazářil při výhře Phoenixu nad Indianou, Krejčí kvůli zranění opět nenastoupil

Basketbalisté Phoenixu si v NBA upevnili pozici nejlepšího celku soutěže. Doma přehráli Indianu 113:103 a bilanci si vylepšili na 36 výher a devět porážek. Vedle nejlepšího střelce Mikala Bridgese s 23 body odehrál skvělý zápas rozehrávač Chris Paul, jenž k 18 bodům přidal 16 asistencí a čtyři získané míče. Na lavičce Oklahomy při prohře 87:94 v Clevelandu opět chyběl Vít Krejčí, neboť stále léčí poraněný kotník.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Paul (vlevo) střílí trojku přes bránícího Marcuse Morrise

Hráč Phoenixu Chris Paul | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Suns vedli proti Pacers po poločase pouze o pět bodů, třetí čtvrtinu nicméně ovládli 33:20. Paul potvrdil v 36 letech výbornou formu: trefil osm z 11 střel z pole, za poslední tři utkání nasbíral 39 nahrávek a pouze čtyři ztracené míče, z toho všechny právě proti Indianě.

Double double za 21 bodů a 13 doskoků nasbíral náhradník Bismack Biyombo, 13 bodů a 12 doskoků přidal JaVale McGee. Suns trefili jen sedm z 25 trojek, ale měli 34 asistencí a ve vymezeném území vládli 66:44.

Zatímco Bridges si zlepšil sezonní bodové maximum, Biyombo si vyrovnal kariérní. „To z nás dělá tak dobrý tým. Hrát a prosadit se může každý. Hrajeme jeden pro druhého a jsme všichni nesobečtí,“ uvedl Bridges.

Vítězný koš v poslední vteřině, výhru Golden State nad Hustonem zařídil tahoun Curry

Číst článek

Obvyklý lídr Devin Booker trefil jen pět z 23 střel a zůstal na 11 bodech. Pacers, kteří byli oslabeni o šest hráčů základní rotace včetně tří nejlepších střelců, měli dva sedmnáctibodové střelce Chrise Duarteho a Lance Stephensona.

Double double za 16 bodů a 11 doskoků měl Goga Bitadze. Indiana je ve Východní konferenci až třináctá.

Oklahoma opět bez Krejčího

Cleveland o výhře nad Oklahomou rozhodl ve třetí části, v níž navýšil vedení až na 17 bodů. Darius Garland zaznamenal 23 bodů a 11 asistencí, Evan Mobley stihl 15 bodů a 17 doskoků a Jarrett Allen 14 bodů a 13 doskoků.

Hráči Thunder se z pole trefovali pouze s úspěšností 39 procent, nestačili na doskoku (41:54) ani ve finálních přihrávkách (16:22). Nejlepším hráčem hostů byl s 29 body křídelník Shai Gilgeous-Alexander.

Satoranský strávil další zápas na lavičce, jeho New Orleans uspělo na palubovce New Yorku

Číst článek

I bez Janise Adetokunba, jenž nenastoupil kvůli bolesti v kolenu, Milwaukee zvládlo přestřelku proti Sacramentu 133:127.

Khris Middleton nasbíral 34 bodů včetně pěti trojek, 26 jich přidal Jrue Holiday. Úřadující šampioni rozhodli ve druhé čtvrtině, kterou vyhráli 35:19.

Ve Východní konferenci jsou čtvrtí s minimálním odstupem na první Brooklyn. Kings nestačilo 29 bodů Harrisona Barnese či 24 bodů a 12 asistencí Tyrese Haliburtona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme