Třinec otočil zápas s Boleslaví a pojistil si první místo, Karlovy Vary udolaly Olomouc

Hokejisté Třince zvládli zápas 45. kola Tipsport extraligy proti Mladé Boleslavi a vyhráli vysoko 7:3, přestože brzy prohrávali o dva góly. Sparta prohrála s Kladnem 2:3. Pardubice si v klidu poradily se Zlínem po výsledku 4:1. České Budějovice zvládly samostatné nájezdy proti Hradci Králové a vyhrály 3:2. Olomouci nestačil v předehrávce 50. kola v Karlových Varech ani hattrick Jana Knotka a nakonec prohrála 3:4 v prodloužení.

Třinec (Aktualizováno: 20:22 23. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí slaví gól proti Mladé Boleslavi.

Třinečtí slaví gól proti Mladé Boleslavi. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinec nevstoupil do zápasu s Mladou Boleslaví vůbec dobře a po brankách Davida Šťatsného a Oscara Flynna prohrával po šesti minutách už 0:2. Lídr tabulky se ale dokázal rychle vzpamatovat a v rozmezí necelých tří minut vyrovnal zásluhou Erika Hrni a Andreje Nestrašila.

Další nákaza v týmech hokejové extraligy, do karantény musí Vítkovice i Brno

Číst článek

Po přestávce bylo v domácím týmu ještě veseleji, když nejdřív Michal Kovařčík strhnul vedení na stranu domácích a chvíli po něm Tomáš Kundrátek zvýšil na 4:2.

Chvíli před koncem druhé části ještě přidal svůj druhý gól zápasu Nestrašil a domácí vedli už o tři branky.

V poslední části vykřesal bleskově naději pro hosty Ondřej Najman, víc už ale Mladá Boleslav nezvládla. Naopak za Třinec se ještě prosadili znovu Hrňa a v závěru Martin Růžička. 

Oceláři si tak díky vysokému vítězství 7:3 pojistili první místo v tabulce. Středočeši jsou desátí a bojují o místo ve vyřazovacích bojích.

Karlovy Vary - Olomouc 4:3 v prodl.

Západočeši vyhráli tři z posledních čtyř zápasů a slušnou formu, díky které se drží v boji o postup do play-off, chtěli prokázat i proti Olomouci. A to se jim od začátku zápasu dařilo, když díky Jakubu Flekovi a Tomáši Rachůnkovi vedli už o dva góly. 

Jenže pak přišly chvíle hostujícího Jana Knotka, který třemi trefami zvrátil vedení na stranu Olomouce. Tři body ale Moravané nakonec neuhájili, když nejdřív v poslední třetině vyrovnal Petr Koblasa a v prodloužení pak vystřelil Karlovým Varům vítězství Flek.

Sparta - Kladno 2:3

Na rychlou úvodní branku domácího Voženílka bleskově zareagoval Dotchin a ve druhé třetině pak kladenský Kubík vyrovnal na 2:2 po gólu sparťana Horáka. Rozhodnutí tak přinesla až poslední část, když v 51. minutě vystřelil Kladnu druhou výhru v řadě Zikmund.

Pardubice - Zlín 4:1

Třetí Pardubice si s posledním Zlínem poradili bez větších obtíží. První gól dal už ve druhé minutě Camara, na další trefu se ale čekalo až do poloviny zápasu, kdy se prosadil znovu Camara.

Na 3:0 zvyšoval v čase 36:00 Poulíček. Pak nastal na východě Čech problém s kvalitou ledové plochy, a tak se zbytek druhé třetiny dohrával až po přestávce. V poslední části se znovu trefil Poulíček. Za hosty pak zaznamenal aspoň čestný úspěch Honejsek.

České Budějovice - Hradec Králové 3:2 po náj.

Vedení si na jihu Čech vyzkoušely oba týmy, do konce základní hrací doby ale utkání vítěze nenašlo. Nerozhodlo ani prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kterým vystřelil bod navíc Martin Hanzl.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Branky nahrávky: 11. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička), 14. A. Nestrašil (Kundrátek), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. A. Nestrašil (Kundrátek, Daňo), 49. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 57. Martin Růžička (Daňo, P. Vrána) - 3. D. Šťastný (Ševc), 7. Flynn (P. Kousal), 41. O. Najman (P. Kousal, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, Pražák - Gebauer, Zíka. Rozhodčí: Kubičík, Pražák - Gebauer, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využti: 4:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) - 6. Dotchin (Indrák), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Melka, Beran). Rozhodčí: Jeřábek, T. Horák - Lhotský, Klouček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Camara (R. Kousal), 32. Camara (Košťálek, R. Kousal), 36. Poulíček (O. Roman), 45. Poulíček (Blümel) - 51. Honejsek (Makarenko, Gazda). Rozhodčí: Kika, Lacina - Gerát, Komárek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Karabáček (M. Beránek, Štencel), 24. Pech (Vondrka, Gulaš), rozhodující sam. nájezd M. Hanzl - 13. McCormack (Kevin Klíma, Ščerbak), 53. Jank (Smoleňák, Oksanen). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Špůr, Axman. Vyloučení: 4:2, navíc J. Ondráček (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 1000 (omezený počet).

Předehrávka 50. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 4:3 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Flek (T. Rachůnek, Plutnar), 21. T. Rachůnek (Černoch, M. Rohan), 51. Koblasa (T. Mikúš, Vondráček), 64. Flek - 24. J. Knotek (Ondrušek, Nahodil), 25. J. Knotek (Nahodil, Krejčí), 34. J. Knotek z trest. střílení. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lederer, Bohuněk. Vyloučení: 1:4, navíc Dlapa (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme