Jste slaboši, vzkázala Navrátilová pořadatelům Australian Open kvůli zákazu triček s Pcheng Šuaj

Legendární tenistka Martina Navrátilová zkritizovala organizátory Australian Open za to, že zakázali fanouškům trička na podporu čínské tenistky Pcheng Šuaj. Jejich postup označila za zbabělý.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová

Martina Navrátilová | Zdroj: Reuters

O osud Pcheng Šuaj se začala světová tenisová komunita výrazně zajímat v listopadu poté, co bývalá světová jednička ve čtyřhře a dvojnásobná grandslamová vítězka na sociálních sítích obvinila bývalého vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení.

‚Politické nápisy jsou zakázané.‘ Ochranka turnaje zabavila trička na podporu Pcheng Šuaj

Číst článek

Příspěvek byl následně smazán a tenistka se poté téměř tři týdny neobjevila na veřejnosti. Hráčka pak vše označila za nedorozumění, ale organizace WTA opakovaně vyjádřila obavy o její bezpečí a pozastavila konání letošních turnajů v Číně.

Na probíhajícím Australian Open chtělo několik fanoušků podpořit čínskou hráčku tričky s nápisem „Kde je Pcheng Šuaj“, ale ochranka spolu s policií jim v tom zabránila. Organizátoři následně uvedli, že šlo o politický slogan, které jsou na turnaji zakázané.

„To je ubohé. Jediná WTA se tomu postavila,“ napsala Navrátilová na twitteru.

Proti tomu se pětašedesátiletá Navrátilová ohradila. „Podle mě to je velmi, velmi zbabělé," řekla v rozhovoru pro Tennis Channel.

„Myslím, že to je špatně. Není to politický slogan, týká se lidských práv,“ uvedla. „Australský svaz to prostě vzdal a nechá si od Číňanů diktovat, co se na jeho grandslamu může dělat. Jsou to slaboši,“ přidala osmnáctinásobná grandslamová vítězka.

Ochranka zabránila návštěvníkům nosit tričko s nápisem „Kde je Pcheng Šuaj“

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme