Tahoun Bostonu Marchand bude týmu chybět v šesti zápasech, dostal trest za napadení brankáře

Hokejistům Bostonu bude podruhé v sezoně NHL kvůli disciplinárnímu trestu chybět jejich nejproduktivnější hráč Brad Marchand. Kanadský útočník dostal distanc na šest zápasů za napadení brankáře Pittsburghu Tristana Jarryho v závěru středečního utkání, které Bruins prohráli 2:4.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí uklidňuje rozhněvaného Brada Marchanda

Rozhodčí uklidňuje rozhněvaného Brada Marchanda | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Marchand 24 sekund před koncem zápasu v přerušené hře uhodil Jarryho do hlavy, a i když ho následně pacifikoval rozhodčí, ještě se pokusil gólmana Penguins píchnout čepelí hole do masky. Dostal za to dvě minuty a trest do konce utkání.

Disciplinární komise následně Marchandovi udělila šestizápasový distanc, kvůli němuž přijde o 448 tisíc dolarů. Přitížilo mu, že je považován za recidivistu. Současná suspendace je už jeho osmá v průběhu kariéry a druhá v sezoně. V listopadu dostal třízápasový trest za faul na Olivera Ekmana-Larssona z Vancouveru.

„Z Bradovy strany to byl nedostatek disciplíny. Vypadalo to, že tam padla nějaká slova. Každopádně to ale chce větší disciplínu. Brad je lídrem našeho týmu a musí ovládat své emoce,“ uvedl bezprostředně po zápase trenér Bostonu Bruce Cassidy.

Marchand je nejproduktivnějším hráčem Bruins se 49 body (21+28) z 39 zápasů. David Pastrňák je druhý s bilancí 45 bodů (24+21) ze 44 utkání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme