VIDEO: „Sláva Ukrajině.“ Prezident Zelenskyj vyvrací ruskou propagandu. Zůstává v Kyjevě

UKRAJINA VS. RUSKÉ DEZINFORMACE

VIDEO: „Sláva Ukrajině.“ Prezident Zelenskyj vyvrací ruskou propagandu. Zůstává v Kyjevě
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se svými ministry vyvrací ruské dezinformace o tom, že unikl ze země. Foto: Ukrajinské ministerstvo obrany
1
Svět
Echo24
Sdílet:

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zveřejnil video s několika ukrajinskými ministry, kde vyvrací ruskou propagandu a tamní státní média, která hlásí, že ukrajinská vláda je mimo zemi. „Všichni jsou tady – bráníme naši Nezávislost, náš stát! Sláva našim obráncům! Sláva Ukrajině!“ společně skanduje prezident s vládními činiteli v kyjevských ulicích.

Kromě tradičního ukrajinského pozdravu prezident Zelenskyj zdůraznil, že tu jsou všichni klíčoví ministři a zastupitelé tamní vlády. Podotkl, že ruská propaganda se snaží rozšířit fámu, že ukrajinští vládní činitelé uprchli ze země. „Všichni jsme tady,“ dodal Zelenskyj a poslal zdravici ukrajinským občanům do krušných časů.

Video zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany.

Kromě vyvrácení ruských dezinformací o tom, že ukrajinská vláda unikla se svými nejbližšími za hranice, tak video slouží také jako poděkování občanům. „Děkujeme všem ženám a mužům, kteří brání naši vlast. Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!” říká euforicky ukrajinský prezident a potvrdil, že ze země nehodlá odejít.

 

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články