Ledecká dojela znovu na stupních vítězů, ve sjezdu v Crans Montaně skončila druhá

V sobotu nejrychlejší a v neděli druhá. Taková je bilance Ester Ledecké v závodech Světového poháru ve švýcarské Crans Montaně. Česká reprezentantka v nedělním sjezdu nestačila pouze na domácí závodnici Prisku Nuferovou.

Crans Montana (Aktualizováno: 12:38 27. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Šestadvacetiletá Ledecká sice proletěla sjezdovku Mont Lachaux rychleji než při sobotním triumfu, ale o jedenáct setin nestačila na domácí Prisku Nuferovou, která oslavila premiérovou výhru v SP.

Ledecká slaví výhru ve Světovém poháru, ve švýcarské Crans Montaně ovládla sjezd

Číst článek

Třetí skončila o dvanáct setin za českou lyžařkou Italka Sofia Goggiaová, jež má po předposledním sjezdu sezony nejblíže k malému křišťálovému glóbu.

Ve sjezdu skončila Ledecká mezi nejlepší trojicí v pohárovém seriálu potřetí za sebou. Před olympiádou brala bronz v Cortině d'Ampezzo. Na stupně vítězů na lyžích se dostala poosmé a celkově už po jednačtyřicáté, třiatřicetkrát to dokázala na snowboardu v paralelních disciplínách.

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):
Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme