Nejlepší český krasobruslař Březina nebude startovat na MS

foto Český krasobruslař Michal Březina

Praha - Nejlepší český krasobruslař Michal Březina nebude startovat na mistrovství světa, které se uskuteční od 23. do 26. března ve francouzském Montpellier. Zimní olympijské hry v Pekingu, kde po pokaženém krátkém programu nepostoupil do volných jízd, tak byly podle všeho pro Březinu posledním závodem kariéry. V týmu ho nahradí devatenáctiletý Georgii Reshtenko, kterého čeká debut na vrcholné seniorské akci.

Někdejší juniorský vicemistr světa Březina na světovém šampionátu dospělých startoval poprvé v roce 2010 a od té doby se ho účastnil pravidelně. Po dvanácti letech bude mistrovství světa bez něj. "Letos budu fandit svým kolegům z domova, do Francie nedorazím. Doufám, že se všem jejich výkony podaří a bude pro ně soutěž úspěšná i v této nelehké době," uvedl jednatřicetiletý závodník na sociálních sítích.

Ostatní čeští olympionici na světový šampionát pojedou. V nominaci je Březinova sestra Eliška, sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař i taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 09:00 19°C

Celá předpověď