Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

SOUHRN 24. KOLA: Slavia vyhrála derby, černou sérii prolomili Bohemians a slaví i Plzeň

Derby pražských "S" se tentokrát stalo kořistí Slavie. Vršovičtí přehráli Spartu 2:0 a znovu se posunuli před Plzeň do čela tabulky. Na čísle osm se zastavila délka série proher fotbalistů Bohemians na venkovních hřištích. Z Olomouce totiž Pražané vezou bod, když Sigma nedokázala skórovat ani z penalty. Vítězství bere Plzeň, byť ve Zlíně skórovali první domácí. Nejvíce gólů ze sobotního programu padlo v utkání Pardubic proti Českým Budějovicím.

Slávisté se radují po výhře v derby nad Spartou
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 - 0:0

Utkání skončilo bez branek, ale blíže k plnému bodovému zisku byli domácí fotbalisté. Pražany totiž hned dvakrát zachránila branková konstrukce, navíc v závěru první pětačtyřicetiminutovky nevyužil možnost pokutového kopu Zmrzlý, jehož penaltu nařízenou za ruku Köstla zneškodnil brankář Valeš.

Zlín - Viktoria Plzeň - 1:2

Už ve 13. minutě se mohli domácí radovat z vedoucí branky, kterou jim přinesl odraz míče od hostujícího Kaši. Pak už se ale Viktoriáni trefovali jen ze svého pohledu do správné sítě. Ještě do přestávky vyrovnal Beauguel, nedlouho po pauze se pak za ruku Dramého kopal pokutový kop, který v branku přetavil Chorý. 

FK Pardubice - České Budějovice - 3:3 (1:1)

Ani trojnásobné vedení nestačilo Pardubicím ke třem bodům. Jihočeši totiž pokaždé dokázali srovnat. O poslední vyrovnání skóre, které pečetilo rozdělení bodů za gólově bohatou remízu, se přičinil tři minuty před koncem z přímého kopu Čolič.

Baník Ostrava - Slovan Liberec - 1:1 (1:0)

Dvanáctým gólem v sezoně poslal do vedení Baník Ostrava už v osmnácté minutě Ladislav Almási. Slezané drželi jednobrankové vedení až do 79. minuty, kdy se poprvé od října 2019 střelecky prosadil obránce Mikula.

FK Jablonec - FC Hradec Králové - 1:1 (0:0)

Východočeši sahali v Jablonci po cenném vítězství. Dlouho bezbrankový zápas totiž gólově načal dvacet minut před koncem Kubala. Premiérovým gólem v sezoně však dělbu bodů, pro oba celky už desátou v ročníku, zařídil Ikaunieks.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná - 1:0 (1:0)

Že na tři body někdy stačí jediná branka, se potvrdilo v zápase Mladé Boleslavi proti Karviné. Gólové konto domácích mohl ke konci utkání ještě rozmnožit Ewerton, ovšem z opakovaně nařízeného pokutového kopu trefil jen tyč. Přesný zásah Douděry tak nakonec zůstal osamocen, což však domácí příliš mrzet nemusí.

FK Teplice - 1. FC Slovácko - 0:1 (0:0)

Jaké to je prohrát, poznaly poprvé v jarní části tepličtí fotbalisté. Nepříliš dobrý pocit jim ve druhém poločase zařídil slovácký Cicilia, jenž využil centr Petržely.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha - 2:0 (1:0)

V krátké době druhé derby mezi Slavií a Spartou mělo tentokrát opačného vítěze. Zatímco v domácím poháru se radovali sparťané, ligové klání opanovala Slavia. Za výhru 2:0 a návrat na první místo tabulky vděčí svěřenci kouče Trpišovského především gólovým Lingrovi a Schranzovi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články