‚Stálý dialog‘. Zelenskyj telefonoval s Bidenem o podpoře Ukrajině a sankcích proti Rusku

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že telefonicky hovořil se svým americkým protějškem Joem Bidenem o bezpečnosti, finanční podpoře Ukrajiny a o dalších sankcích proti Rusku. „V rámci stálého dialogu jsem měl další rozhovor s prezidentem Spojených států," napsal Zelenskyj na twitteru.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidenti Volodymyr Zelenskyj a Joe Biden

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že telefonicky hovořil se svým americkým protějškem Joem Bidenem (ilustrační foto). | Foto: Evan Vucci | Zdroj: ČTK/AP

Telefonát trval asi půl hodiny. Biden zdůraznil kroky, které USA podnikají proti Rusku, uvítal rozhodnutí platebních společností Visa a Mastercard ukončit své operace v Rusku a poukázal na to, že jeho administrativa zvyšuje bezpečnostní, humanitární a ekonomickou pomoc Ukrajině a úzce spolupracuje s Kongresem na zajištění dalších financí pro Ukrajinu, napsala agentura Reuters s odvoláním na vyjádření Bílého domu.

As part of the constant dialogue, I had another conversation with @President Biden. The agenda included the issues of security, financial support for Ukraine and the continuation of sanctions against Russia.

01:06 – 06. 03. 2022

11430 92070

Ukrajina jedenáctým dnem čelí útoku Ruska, které rozpoutalo největší pozemní konflikt v Evropě od konce druhé světové války. Západ na ruskou invazi zareagoval tvrdými sankcemi proti Rusku a podporou Ukrajiny, nicméně nevyslyšel volání Kyjeva, aby vyhlásil nad Ukrajinou bezletovou zónu. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu varoval, že Moskva by vyhlášení takové zóny ze strany jakékoliv země považovala za její účast v konfliktu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme