České volejbalistky narazí v kvalifikaci ME na Finsko, Černou Horu a Island

foto Ilustrační foto - Zápas Evropské ligy volejbalistek, skupina A: ČR - Slovensko, 29. května 2019 v Brně. Trenér českých volejbalistek Jannis Athanasopulos.

Praha - České volejbalistky se v letošní kvalifikaci o mistrovství Evropy v roce 2023 utkají s Finskem, Černou Horou a Islandem. O dvě postupová místa na šampionát, jehož dějiště zatím není určeno, se bude hrát koncem srpna a začátkem září. Čeští muži díky osmému místu z loňského ME, které odehráli v Ostravě, kvalifikaci hrát nemusejí.

České svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose začnou kvalifikaci 20. srpna domácím zápasem s Islandem, s kterým se naposledy střetly v roce 2017 v kvalifikaci MS a jednoznačně zvítězily. Hrát se bude systémem doma-venku a právě na Islandu volejbalistky kvalifikaci v září zakončí.

"Finsko a Černá Hora mají velmi konkurenceschopné týmy. O Islandu aktuálně nemáme moc informací. Vše bude záležet na našich výkonech. Cílem je určitě postup na závěrečný turnaj a k tomu budeme směřovat naše celé úsilí na hřišti," uvedl Athanasopulos ve vyjádření pro média.

Kvalifikaci o mistrovství Evropy naposledy Češky zvládly loni na jaře a v šesti zápasech ztratily jen dva sety. Na podzimním Euru postoupily ze skupiny do osmifinále, v kterém nestačily na Turecko a obsadily patnácté místo. Proto musejí hrát kvalifikaci o šampionát v roce 2023.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

16°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 09:00 18°C

Celá předpověď