Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Říčka v prodloužení trestal Energii a poslal Pardubice do čtvrtfinále

Nejlepší střelec Pardubic v základní části Robert Říčka poslal Dynamo mezi osm nejlepších celků v extraligovém play-off. Ve třetím utkání předkola totiž gólem v deváté minutě prodloužení rozhodl o vítězství na ledě Karlových Varů 3:2. Po triumfu 3:0 na zápasy se Pardubice střetnou ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi.

"Byl jsem šťastný, protože to nebyl můj zápas. Dvě třetiny jsem se do toho nějak nemohl dostat. Nesedlo mi to, ani jsem se necítil nějak dobře a nebyl jsem vůbec nebezpečný. Takže jsem rád, že jsem si na šanci počkal a podařilo se mi ji proměnit," řekl Říčka.

Všechny čtyři góly v základní hrací době padly v první třetině. Energii v jejím dočasném působišti v Chomutově dostal do vedení ve 3. minutě kapitán Tomáš Vondráček, o obrat se postarali Adam Musil v přesilovce a hostující kapitán Patrik Poulíček. V čase 19:41 vyrovnal v početní výhodě Ondřej Beránek.

Pardubice nastoupily bez svého nejproduktivnějšího obránce Jana Košťálka, který musel opustil led hned v úvodu sobotního druhého utkání série.

Domácí Energie se ujala vedení ve 3. minutě, kdy po Beránkově střele z dorážky nadvakrát překonal Frodla Vondráček a poslal puk do již vychýlené branky. Sudí Hradil s Veselým po dlouhém zkoumání videa gól uznali. Odpovědět mohl Urban, na druhé straně pálil nebezpečně opět Vondráček a Dynamo se ubránilo i při Zdráhalově akci. Ve 13. minutě neprostřelil v šanci Frodla mezi betony ani Kohout.

Východočeši vyrovnali v 15. minutě v přesilové hře při Plutnarově trestu, kdy se prosadil z otočky Musil. Hned za třiadvacet sekund se hosté radovali znovu. Po Hrádkově ráně od modré čáry doklepl Lukešem vyražený puk do odkryté "klece" Poulíček. Energie srovnala krok devatenáct vteřin před první pauzou, kdy se při Petgraveově pobytu na trestné lavici trefil z pravého kruhu Beránek.

Ve druhém dějství se hrálo dlouho bez velkých šancí. Dynamo se ubránilo při Paulovičově vyloučení. Ve 32. minutě se po Vondráčkově pokusu nestihl dostat k dorážce lépe Beránek. Frodl si poradil i se střelami Černocha a Hladonika. Další početní výhodu Energie při Kousalově trestu zkrátil po dvaačtyřiceti sekundách Hladonikův faul a při přesilovce Dynama pálil nebezpečně Camara, ale jeho pokus zblokoval stínící spoluhráč Paulovič.

Do třetí třetiny vstoupili náporem hosté, ale Zdráhal neměl přesnou mušku a se střelami Říčky a Mikuše si poradil Lukeš. Potom se tlačila zase za vedoucí brankou Energie, Dynamo se však úspěšně bránilo. Ve 49. minutě se po přečíslení nedostal k zakončení Pulpán. Na druhé straně necelých šest minut před koncem třetí dvacetiminutovky minul Camara a potom si Lukeš poradil s Ciencialovou střelou.

Prodloužení neodvrátil pokus karlovarského Fleka, Nedbalova střela na druhé straně ani teč domácího Kohouta. V nastavení měli větší šanci hosté, ale Lukeš nedovolil skórovat Ciencialovi a kryl i Zdráhalovu ránu. V 69. minutě už však z pozice mezi kruhy zamířil Říčka přesně a pečetil postup Dynama.

"Udělal jsem chybu, kterou jsem nám skončil sezonu. Strašně mě to mrzí. Nevím, co k tomu říct. Měl jsem ten puk bouchnout někam pryč. Kluci mě sice hned utěšovali, ale to mi teď nepomůže," uvedl zklamaný útočník Jan Hladonik.

Předkolo play-off hokejové extraligy v Chomutově - 3. zápas:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Vondráček (O. Beránek), 20. O. Beránek (Flek, T. Havlín) - 15. A. Musil (Camara, Matýs), 16. Poulíček (Hrádek, J. Kolář), 69. Říčka (Poulíček). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lederer, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2035. Konečný stav série: 0:3.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Dlapa, Weinhold - Flek, Hladonik T. Rachůnek - Vondráček, Kulich, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, T. Mikúš, Jiskra. Trenér: Pešout.

Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Petgrave, Vála, Hrádek, J. Kolář, Nedbal - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, Poulíček, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, T. Urban, Paulovič. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články