Elon Musk vyzval Putina na souboj. Vymlátil by z tebe duši, vzkázal miliardáři Kadyrov

Americký miliardář a filantrop Elon Musk vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina na duel. Vítěz by „dostal“ Ukrajinu. Na Muskovu internetovou výzvu nakonec nezareagoval Kreml, ale čečenský vůdce Ramzan Kadyrov. Ten mu sarkasticky nabídl výcvik, aby se zbavil své západní „zženštilosti“. Americký podnikatel Kadyrova odmítl se slovy, že pokud se Putin bojí, klidně bude při souboji používat jen jednu ruku.

Šéf společností jako Tesla či SpaceX v uplynulých týdnech aktivně podporoval Ukrajince v jejich boji proti ruské armádě. Mimo jiné vyhověl žádosti ukrajinské vlády a zpřístupnil jí vysokorychlostní internetové připojení skrze svůj satelitní projekt Starlink. Během týdne Musk vyrukoval s poněkud netradičním nápadem, jak ukončit konflikt na východě Evropy.

„Tímto vyzývám Vladimira Putina k duelu. Sázkou je Ukrajina,“ napsal směsicí angličtiny, ukrajinštiny a ruštiny Musk, který poté v komentářích ujišťoval, že svou výzvu myslí vážně.

„Byla by to pocta,“ odpověděl na otázku, zda by ho souhlasná odpověď ze strany ruského státníka překvapila. V diskusním vlákně podnikatele podpořil mimo jiné kyjevský starosta a bývalý šampion boxu Vitalij Kličko.

Kreml na miliardářovu výzvu dosud nijak nezareagoval. Musk se místo toho dočkal nečekané odpovědi od čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, jehož vojáci bojují na ruské straně. Poznamenal, že proti „světovému politikovi, který budí respekt na Západě i v USA“, nemá podnikatel žádnou šanci.

„Jedna rada. Neměřte svou sílu s Putinovou. Jste ve dvou úplně odlišných ligách a nejde ani o bojová umění nebo judo. Vladimir Vladimirovič bude vypadat nesportovně, až z vás, mnohem slabšího soupeře, vymlátí duši,“ vzkázal podnikateli Kadyrov.

S trochou sarkasmu nabídl Muskovi intenzivní výcvik v čečenských institutech, kde by ho prý naučili bojová umění a zacházení se střelnými zbraněmi. „Musíte si napumpovat svaly, abyste se z něžné Elony stal brutálním Elonem, kterým potřebujete být,“ doplnil čečenský lídr v telegramovém příspěvku.

Americký miliardář ale Kadyrovu nabídku s podobným sarkasmem odmítl. „Takové vynikající školení by mi poskytlo příliš velkou výhodu. Pokud se Putin bojí bojovat, nemám problém používat pouze levou ruku. A to ani nejsem levák,“ sdělil na Twitteru. V komentářích pak připomněl, že má doma funkční plamenomet.

Tagy: