Slavia po přestřelce prohrála odvetu s Lincem, do čtvrtfinále Konferenční ligy ale postoupila

Fotbalisté Slavie v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy na půdě Lince v dlouhém oslabení ztratili dvoubrankový náskok a po divokém závěru prohráli 3:4, přesto postoupili do čtvrtfinále. V úvodním domácím duelu před týdnem český mistr zvítězil jasně 4:1.

Sankt Pölten (Aktualizováno: 23:05 17. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se hráči Slavie Praha po vstřelení gólu do sítě Lince

Fotbalisté Slavie Praha se radují z postupu do čtvrtfinále Konfereční ligy | Foto: David W. Cerny | Zdroj: Reuters

Pražany poslal v soupeřově domácím azylu v St. Pöltenu do vedení ve 24. minutě Peter Olayinka, ve 36. minutě srovnal Philipp Wiesinger, ale z další akce se prosadil Alexander Bah.

Utkání LASK Linec - SK Slavia Praha jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Dvě vyloučení

Tři minuty před pauzou byl vyloučen Aiham Ousou, červenobílí však i v oslabení navýšili vedení poté, co se v 62. minutě trefil Yira Sor.

V 76. minutě snížil druhým gólem v utkání Wiesinger, v 85. minutě museli slávisté do devíti po vyloučení Srdjana Plavšiče a střídající Andreas Gruber s Alexanderem Schmidtem během minuty otočili stav. Český zadák Lince Filip Twardzik zůstal mezi náhradníky.

Slavia se v pohárech dostala do čtvrtfinále potřetí za poslední čtyři sezony, vloni a v roce 2019 došla mezi nejlepších osm v Evropské lize. Dalšího soupeře se poslední český zástupce v pohárové sezoně dozví v pátek odpoledne při losu ve švýcarském Nyonu.

Odvetné utkání osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy (hráno v St. Pöltenu):

LASK Linec - Slavia Praha 4:3 (1:2)
Branky: 36. a 76. Wiesinger, 88. Gruber, 89. Schmidt - 24. Olayinka, 37. Bah, 62. Sor. Rozhodčí: Visser - Vanyzere, Nijssen (všichni Belg.). ŽK: Wiesinger, Horvath, Schmidt - Lingr, Ousou, Sor. ČK: 42. Ousou, 85. Plavšič (Slavia). První zápas: 1:4, postoupila Slavia.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme