Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia si dá ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy repete s Feyenoordem

Po bláznivém čtvrtečním duelu v Linci a postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy se fotbalisté Slavie dozvěděli jméno dalšího soupeře. Sešívaní si opět zahrají s Feyenoordem, s nímž už se utkali ve skupinové fázi nově vzniklé soutěže. První zápas je na programu 7. dubna v Nizozemsku. V případě postupu narazí na lepšího z dvojice Marseille - PAOK. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia se v EKL střetne s Feyenoordem

Slavia se ve čtvrtek dostala potřetí za poslední čtyři sezony se v pohárech do čtvrtfinále. Loni a v roce 2019 postoupila mezi nejlepších osm mužstev v Evropské lize, v obou případech vypadla. Maximem červenobílých na evropské scéně je semifinále Poháru UEFA z ročníku 1995/96. Pražané jsou posledním českým zástupcem v této sezoně pohárů.

Slávistům se nesplnilo přání dostat ve čtvrtfinále AS Řím, nebo PSV Eindhoven. Los jim naopak přisoudil soupeře, kterého si výslovně nepřál trenér Jindřich Trpišovský. Feyenoord na podzim vyhrál skupinu o šest bodů před Pražany. Doma je porazil 2:1 a v odvetě remizoval 2:2.

V osmifinále vyřadil Partizan Bělehrad po vítězství 5:2 venku a 3:1 doma. Úvodní kolo vyřazovací fáze coby vítěz skupiny na rozdíl od Slavie hrát nemusel, čeští šampioni před Lincem postoupili přes Fenerbahce Istanbul. Feyenoord má aktuálně slušnou formu, z posledních devíti soutěžních utkání prohrál jediné.

Tým z Rotterdamu patří mezi tři nejslavnější nizozemské kluby, od sezony 1998/99 ale získal jediný ligový titul, a to před pěti lety. V minulém ročníku domácí soutěže skončil pátý. V roce 1970 vyhrál Pohár mistrů evropských zemí, předchůdce Ligy mistrů, a v sezonách 1973/74 a 2001/02 tehdejší Pohár UEFA. Na nejlepší časy však v posledních letech marně vzpomíná.

Finále Evropské konferenční ligy se odehraje 25. května v Tiraně.

Los čtvrtfinále Evropské konferenční ligy (první utkání 7. dubna, odvety 14. dubna):

Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha
Bodö/Glimt - AS Řím
Marseille - PAOK Soluň
Leicester - PSV Eindhoven

Los semifinále (první utkání 28. dubna, odvety 5. května):
Feyenoord Rotterdam/Slavia Praha - Marseille/PAOK Soluň
Leicester/PSV Eindhoven - Bodö/Glimt/AS Řím

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články