Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příbram si odvezla ze Strahova bod. Líšeň ovládla derby, ale druhé místo udržela Vlašim

Lídr druhé ligy zaváhal. Fotbalisté Zbrojovky ve šlágru 19. kola prohráli v brněnském derby s Líšní, která triumfovala na půdě favorita 3:1 a na městského rivala ztrácí na třetím místě devět bodů. Druhé místo udržela lepším skóre Vlašim, která porazila Jihlavu 3:1. Po sérii výher padl také čtvrtý Varnsdorf, když nestačil na Vyškov 0:2. Pražská Dukla zaznamenala třetí remízu za sebou, s Táborskem hrála 0:0. V duelu mezi Spartou B a Příbramí padly dvě červené karty a zahrávaly se tři pokutové kopy, ale oba soupeři se nakonec rozešli smírně po výsledku 1:1. 

Příbram mohla jít na pražském Strahově do vedení v 19. minutě, gólman Kotek ale pokutový kop Wágnera vyrazil nohou. Na opačné straně si s Rynešovou penaltou v nastavení úvodního dějství poradil brankář Melichar.

Po necelé hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen příbramský stoper Tregler, o 20 minut později se ale totéž stalo sparťanskému záložníkovi Rynešovi. V 85. minutě poslal Příbram do vedení z pokutového kopu kapitán Pilík, v nastavení zařídil dělbu bodů střídající Kozák.

Brno prohrálo ve druhé lize po čtyřech vítězstvích, teprve potřetí v sezoně a poprvé doma. Hosté prožili výborný vstup do utkání a po 45 sekundách hry je po rohovém kopu poslal do vedení hlavou Pašek. V 32. minutě opět po rohu, tentokrát střelou z voleje, skóroval Ondřej Ševčík.

O pět minut později se domácí útočník Řezníček v pokutovém území Brna srazil se spoluhráčem Štěrbou, kterého několik minut ošetřovali lékaři. K hrací ploše dokonce přijela sanitka a zdravotníci brněnského stopera odvezli na nosítkách.

Po hodině hry přidal další gól hostů Lutonský. Až v 72. minutě snížil Řezníček, s 13 góly nejlepší střelec druhé ligy.

Jihlava skórovala ve Vlašimi v 10. minutě zásluhou Krčíka, Zlatohlávek ale dvěma brankami výsledek otočil. Před koncem prvního poločasu přidal třetí zásah domácích Suchan. V nastavení byli vyloučeni střídající hráči Kneifel (Vlašim) a Křišťál (Jihlava). Středočeši vyhráli třetí zápas za sebou a spolu s Líšní ztrácejí na vedoucí Zbrojovku devět bodů. Jihlava je dvanáctá.

Hráči Dukly na Julisce zahodili několik šancí a neuspěli ani v 83. minutě, kdy Červenka z penalty nepřekonal hostujícího brankáře Zadražila. Obě mužstva protáhla šňůry bez vítězství, domácí na čtyři kola a desáté Táborsko na sedm zápasů.

Vyškov poslal do vedení ve 20. minutě Ackroyd. Devatenáctiletý anglický záložník, který u druholigového nováčka hostuje z Barnsley, dal premiérový gól v sezoně. Varnsdorfský Kouřil po hodině hry dostal červenou kartu a z následné penalty zvýšil Vintr. Vyškov si polepšil na devátou příčku.

Čtrnáctý Třinec doma deklasoval Prostějov 4:0, zvítězil podruhé za sebou a vzdálil se sestupovému pásmu. Na předposlední Chrudim, která remizovala 0:0 s Opavou, mají Slezané pětibodový náskok. Osmý Prostějov v jarní části sezony ani na třetí pokus nebodoval.

Poslední Žižkov uhrál bezbrankový výsledek na hřišti Ústí nad Labem a ve druhé lize popatnácté za sebou nevyhrál. Viktoria na první nesestupovou pozici ztrácí devět bodů.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Líšeň 1:3 (0:2)
Branky: 72. Řezníček - 1. Pašek, 32. O. Ševčík, 61. Lutonský. Rozhodčí: Petřík - Arnošt, Matoušek. ŽK: Endl, Řezníček - Matocha. Diváci: 6118.

Dukla Praha - Táborsko 0:0
Rozhodčí: Raplík - Leška, Novák. ŽK: Barac, Cienciala - Plachý, Kosek, Javorek, Liepa. Diváci: 637.

Chrudim - Opava 0:0
Rozhodčí: Černý - Horák, Poživil. ŽK: Tichai (asistent trenéra) - Bílek, Janoščin, Kadlec. ČK: 74. Kadlec (Chrudim). Diváci: 1100.

Vyškov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 20. Ackroyd, 62. Vintr z pen. Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Ackroyd, Moučka, Lahodný - Schön, Bláha. ČK: 60. Kouřil (Varnsdorf). Diváci: 454.

Třinec - Prostějov 4:0 (0:0)
Branky: 64. Dedič, 69. Omasta, 74. vlastní Schaffartzik, 85. Petráň. Rozhodčí: Křepský - Vyhnanovský, Černoevič. ŽK: Kania, Machuča, Bolf - Bialek, Koudelka. Diváci: 385.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Mikeska. ŽK: Ogiomade - Soungole. Diváci: 805.

Sparta B - Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Kozák - 85. Pilík z pen. Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Hádek. ŽK: Ryneš - Čermák, Vilotič, Pilík, Tregler, Wágner, Gembický. ČK: 79. Ryneš - Tregler. Diváci: 422.

Vlašim - Jihlava 3:1 (3:1)
Branky: 11. a 32. Zlatohlávek, 40. Suchan - 10. Krčík. Rozhodčí: Dorušák - Líkař, Žurovec. ŽK: Icha - Vlček, Fila, Selnar. ČK: 90.+3 Kneifel - 90.+3 Křišťál. Diváci: 490.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články