Sledujte ZÁZNAM rozhovoru CNN s ukrajinským prezidentem Zelenským

Volodymyr Zelenskyj

Rozhovor V. Zelenského pro CNN

Americká televize CNN natočila exkluzivní rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Mluví v něm o současném jednání s Rusy, o vstupu Ukrajiny do NATO a odpovídá i na otázku, zda je připraven sednout si za jeden stůl proti Vladimiru Putinovi.

Ukrajinský prezident je připravený jednat s Vladimirem Putinem. Jestli ale vyjednávání selžou, může to znamenat třetí světovou válku, varoval. Rozhovor americké stanice CNN s Volodymyrem Zelenským vedl známý americký spisovatel Fareed Zakaria.

Zelenskyj ubezpečoval, že na jednání s Putinem je připraven už dva roky. „Bez takového jednání nemůžeme válku ukončit,“ tvrdil Zelenskyj. „Pokud je před námi jediné procento šance na zastavení války, měli bychom to zkusit. Je bezpodmínečně nutné podobnou příležitost využít,“ řekl.

Ukrajinský prezident si v interview posteskl, že v jeho zemi každý den umírají nevinní lidé. „Ruské jednotky přijely vyhladit nás, pozabíjet nás. Samozřejmě můžeme demonstrovat hrdost našich lidí. Jejich odvahu. Ani tato hrdost ale bohužel nedokáže ochránit životy nevinných,“ smutnil. „Proto musíme využít každou možnou šanci zasednout za jeden stůl s Putinem. Pokud tahle jednání selžou, bude to znamenat, že jde o třetí světovou válku.“

Tagy:
Vladimir Putin CNN rozhovor NATO Ukrajina Fareed Zakaria Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Třetí světová válka