Hokejisté Sparty porazili počtvrté České Budějovice a jsou ve finále extraligy

foto Semifinále play off hokejové extraligy 5. zápas HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice, 11. dubna 2022 v Praze. David Tomášek ze Sparty střílí gól. Vlevo brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina, David Štich z Českých Budějovic

Praha - Hokejisté Sparty porazili v pátém semifinále play off extraligy České Budějovice 3:2, sérii vyhráli 4:1 a postoupili do finále. Zápas rozhodl v 54. minutě odchovanec Jihočechů Roman Horák. Pražané, kteří se v boji o titul utkají od pondělí s Třincem, se ve finále představí poprvé od roku 2016.

České Budějovice obsadí v konečném pořadí extraligy třetí místo, Sparta si zajistila start v příštím ročníku Ligy mistrů.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a brankář Sparty Hudáček musel hned na začátku předvést několik kvalitních zákroků. V 5. minutě se Pražané dostali do vedení, když se z první vážnější akce v útočném pásmu prosadil Tomášek a připsal si šestý gól v play off.

Vyrovnat mohli Chlubna s Holcem a zejména Abdul, který se dostal hned do dvou velkých šancí, ani jednou však Hudáčka překonat nedokázal. Tlak hostů paradoxně přibrzdily přesilové hry, Motor nedokázal využit čtyřminutový trest Kašeho ani další početní výhodu po šarvátce Novotného s Tomáškem.

Motor byl výrazně střelecky aktivnější, gólově byl ale odměněn až na začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě vyrovnal Gulaš, jenž se do sestavy Jihočechů vrátil po jednozápasové trestu. O 63 sekund později zajistil Českým Budějovicím vedení Voženílek, jehož nahození si do branky srazil jeden ze sparťanů.

Následně oba týmy nevyužily několik příležitostí, o změnu skóre se postaral až ve 26. minutě v přesilové hře Chlapík a vyrovnal na 2:2.

Pražané, v jejichž sestavě chyběl od druhé části zřejmě zraněný Tomášek, měli dnes problém s vysokým počtem vyloučení. Na přelomu druhé a třetí třetiny se ale ubránili i při čtyřminutovém vyloučení Chlapíka.

Ve 48. minutě mohl přiblížit postupu domácí Forman, trefil však jen tyč. Sparta se třetího gólu přece jen dočkala, v 54. minutě prostřelil Hrachovinu Horák. Hosté se snažili o vyrovnání, potřetí však Hudáčka nedokázali překonat ani v závěrečné power play.

Sparta doplnila Hradec Králové a Třinec v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů

Hokejisté Sparty si zajistili poslední třetí volné místo pro českou extraligu v nadcházejícím ročníku Ligu mistrů. Doplnili tak vítěze základní části Hradec Králové a druhý Třinec. Třetí Pražané se kvalifikovali díky tomu, že vyřadili v semifinále play off České Budějovice, které mohly jako čtvrtý tým dlouhodobé části soutěže postoupit jen v případě zisku mistrovského titulu. Aktuálně je jistých 24 z celkových 32 účastníků.

Sparta se v osmém ročníku Ligy mistrů představí popáté. V minulé sezoně vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Rögle, v roce 2017 si zahrála ve finále proti Frölundě. Hradec Králové se představí počtvrté a při svém posledním vystoupení před dvěma roky také podlehl až ve finále s Frölundou. Třinec je v soutěži posedmé.

Základní skupiny se budou losovat v dějišti mistrovství světa v Tampere ve středu 25. května v 16:00 SELČ. Nový ročník začne ve čtvrtek 1. září, finále je na programu v sobotu 18. února 2023.

Přehled účastníků Ligy mistrů pro ročník 2022/23:

Rögle BK - vítěz Ligy mistrů, Lulea HF, Skelleftea AIK, Frölunda HC, mistr nebo 5. tým základní části Växjö Lakers HC (všichni Švédsko), EV Zug, Fribourg-Gottéron, Rapperswil-Jona Lakers, ZS Curych Lions, HC Davos (všichni Švýcarsko), Eisbären Berlín, EHC Red Bull Mnichov, Wolfsburg Grizzlys, mistr nebo 4. tým základní části Straubing Tigers (všichni Německo), Tappara Tampere, Jukurit Mikkeli, Ilves Tampere, mistr nebo 4. tým základní části TPS Turku (všichni Finsko), Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha (všichni ČR), Red Bull Salcburk, Villach SV, Székesfehérvár AV19 (všichni ICEHL), Comarch Cracovia Krakov - vítěz Kontinentálního poháru, GKS Katovice (oba Polsko), Belfast Giants (Velká Británie), mistři Dánska, Francie, Norska, Slovenska a Ukrajiny.

Pozn.: Účast zástupce Ukrajiny je nejistá kvůli ruské agresi v zemi.

Hlasy trenérů po semifinále play off hokejové extraligy

Josef Jandač (Sparta): "Jsme hrozně rádi, že se nám dnes podařilo vyhrát. Celá série, každý zápas byl hrozně těžký. Budějovice podávaly v sezoně výborné výkony, probojovaly se do čtyřky, což nikdo moc nečekal, ale myslím si, že naprosto zaslouženě. Hokej, který předváděly ve druhé polovině sezony, na ten teď navázaly a pro nás to byl urputný a těžký soupeř. Dnešní utkání nám uhráli hráči, kteří chodili do oslabení a gólman. Ve finále bude Třinec favorit, dlouhodobě hrají sezony až do konce. Mají výborné individuality, výbornou organizaci hry, je to play off mužstvo."

Jaroslav Modrý (České Budějovice): "Blahopřeji Spartě k vítězství v semifinále a přeji jí hodně štěstí do finále. Myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem a moc jsem si to užil. Jsem hrdý na svůj tým, na hráče, trenérský štáb a doufám, že jsme dobře reprezentovali náš region, organizaci, klub. Klobouk dolů i před fanoušky, kteří nás celou sezonu podporovali. Moc jsme si to užili a myslím si, že jsem se i hodně naučil. V celé sérii bylo pár klíčových situací, dnes to bylo o speciálních týmech. Nepomohli jsme si přesilovkou a oni to ubránili. Respekt Spartě, výborně bránili, gólman je podržel v důležitých momentech. Myslím si, že jsme ani netahali za kratší konec, produktivita ale nebyla až tak dobrá, jako v základní části a (ve čtvrtfinále) proti Pardubicím."

Je to úspěch, končíme se vztyčenou hlavou, řekl Novotný po vyřazení Motoru

Hokejový útočník Jiří Novotný se po návratu k aktivní kariéře výrazně podepsal pod postup Českých Budějovic do semifinále extraligy, na Spartu ale už Jihočeši nestačili a sezona pro ně končí. Podle osmatřicetiletého veterána ale mohou být hráči Motoru se druhou sezonou po návratu mezi elitu spokojeni. Pro Novotného byl pondělí pátý zápas semifinále na ledě Sparty podle všeho poslední ve vrcholové kariéře, definitivně to však potvrdit nechtěl.

"Jestli to byl můj poslední zápas? Bez komentáře," pousmál se Novotný po utkání, které České Budějovice prohrály 2:3 a celou sérii 1:4.

Mistr světa z roku 2010 oficiálně ukončil kariéru po minulé sezoně, v říjnu se ale nechal přesvědčit, aby Motoru pomohl při početné marodce. Nejprve jen krátkodobě, poté ale začal hrát pravidelně a nakonec včetně play off odehrál 44 zápasů.

I díky Novotnému České Budějovice obsadily čtvrté místo v základní části, následně postoupily přes Pardubice do semifinále a po vyřazení od Sparty obsadily celkově třetí místo. "Samozřejmě nás to mrzí. Vypadli jsme, skončila nám sezona, ale musím říct, že se vztyčenou hlavou. Celá série byla vyrovnaná až na jeden zápas, ve kterém jsme po nevydařené třetí třetině prohráli 5:1. Byla to super série pro diváka, měla všechno. Musíme dát kredit Spartě. Je to výborný tým v ofenzivě i defenzivě," řekl Novotný.

Jihočeši byli po utkání hodně zklamaní, rodák z Jindřichova Hradce ale hned podotkl, že bronz je pro Motor velký úspěch. "Někteří kluci si ještě neuvědomují, co jsme dokázali. Ale druhý rok v lize, klub se ještě trošku buduje a skončili jsme třetí. Samozřejmě, že bychom byli radši, kdybychom postoupili do finále, ale to je život a hokej. Nic není zadarmo. Jsme zklamaní, ale zároveň šťastní. Každá medaile v dnešním vyrovnaném hokeji je obrovský úspěch," podotkl zkušený útočník.

O lepší výsledky v semifinále Jihočechy připravila i neproduktivita v přesilových hrách, což byl i podle Novotného jeden z hlavních důvodů porážky. "Rozhodovaly maličkosti. Možná jsme si trochu nepomohli přesilovkami, to je tak jediné. Zápasy byly o jeden dva góly. Byly maličkosti, ve kterých Sparta byla možná lepší, tím pádem postupuje ona," uvedl Novotný a ocenil defenzivní hru Pražanů. "Musíme dát Spartě kredit, mají výborné hráče na bránění, ale i my jsme za nerovnovážného stavu nehráli vůbec špatně. Nedá se nic dělat, vyhrát musí jenom jeden. Tak to prostě je," řekl.

Finále bude Novotný sledovat jen jako divák a na souboj Sparty s Třincem se těší. "Oba soupeři během sezony prokazovali velkou sílu. Třinec hraje výborně do obrany, dostává málo gólů, má vynikajícího gólmana. Kluci dvakrát za sebou vyhráli titul, což není náhoda. Už vědí, co je potřeba udělat k tomu, aby se podařilo vyhrát takhle těžkou soutěž. Možná můžou mít v tomhle trošku navrch, ale Sparta má svoji sílu, kterou ukázala, kór ke konci základní části a v play off," uvedl Novotný.

Ve finále čeká vyrovnanou sérii. "Na hokej se rád podívám. Favorita nemám, ale nevím… Možná trošku víc přeju Spartě. Přeci jen tam mám o něco víc kamarádů. Určitě to bude hodně zajímavá série," dodal.

Hokejisté Sparty budou ve finále zřejmě postrádat zraněného Tomáška

V boji o titul proti Třinci však budou s největší pravděpodobností postrádat jednoho ze svých klíčových útočníků Davida Tomáška. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů odstoupil z pátého semifinále proti Českým Budějovicím po první třetině a podle neoficiálních informací má poraněný kotník.

Šestadvacetiletý Tomášek se zranil v závěru první třetiny při šarvátce s útočníkem Motoru Jiřím Novotným. Ještě před tím stihl svým šestým gólem v play off posunout Spartu do vedení, od druhé dvacetiminutovky už v sestavě Pražanů chyběl. Tomášek dosud v deseti zápasech play off nasbíral 13 bodů za šest branek a sedm asistencí a výrazně se tak podepsal pod postup Sparty do finále.

Pondělní utkání nedohrál ani obránce Adam Polášek, který by ale ve finále neměl chybět. Boj o titul začne v pondělí na ledě Třince.

Tomáškovo zranění je nepříjemná zpráva i pro reprezentačního trenéra Kariho Jalonena, odchovanec Sparty totiž patřil mezi adepty na start na květnovém mistrovství světa ve Finsku.

To je ten důvod, proč jsem do Sparty šel, abychom vyhráli titul, řekl Chlapík

Podle útočníka Filipa Chlapíka hokejisté Sparty po postupu do extraligového finále cítí, že šance na titul je velká. K Pražanům před touto sezonou zamířil právě proto, aby jim pomohl ukončit čekání na vytouženou trofej, kterou naposledy vybojovali v roce 2007. Myslí si, že finále s Třincem bude stát za to.

"S týmem, který tady máme, cítíme, že šance je velká. Není to jenom o klucích, kteří jsou tady dlouho. Každý hokejista, když jde do play off, chce vyhrát. Když budu mluvit za sebe, je to ten důvod, proč jsem sem šel, abychom vyhráli titul po takové době. Jsme ve finále, teď se může stát cokoli. Hrajeme s Třincem, stojí proti sobě dva top týmy extraligy. Bude to zajímavé," řekl novinářům Chlapík po výhře 3:2 nad Českými Budějovicemi v pátém semifinálovém duelu, v němž srovnal na 2:2. Sparta sérii s Motorem ovládla 4:1 na zápasy.

Finále s Třincem, který vyhrál extraligu dvakrát po sobě, začne za týden na jeho ledě. "Mají výbornou obranu. Myslím si, že to bude finále, jak má být. Doufám, že se to dovede do šťastného konce," uvedl čtyřiadvacetiletý Chlapík.

"Myslím si, že máme všechno. Umíme dát góly, umíme bránit. Předvedli jsme to s Budějkama. Fakt dobře bránily a šancí jsme měli málo, ale dobře jsme to ubránili a to byl základ vítězství," prohlásil Chlapík, který po sezoně zamíří do švýcarského týmu Ambri-Piotta.

Zamlouvalo se mu nastavení jeho mužstva. "Poprvé jsem zažil, že jsme nastavení tak, že fakt věříme, že to urveme. I kdyby to šlo do prodloužení, hráli bychom s nimi klidně do tří do rána. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom museli zpátky do Budějovic. Brali jsme to tak, že dneska musíme vyhrát, a tak to dopadlo," konstatoval pražský rodák.

Sparta si v dnešním duelu připsala 24 trestných minut. Motor však žádnou z přesilovek nevyužil, zatímco Pražané zásluhou Chlapíka jednu ano. "Přesilovky fakt dělají rozdíl. Dát gól při hře pět na pět v play off je fakt těžké. Kluci a hlavně (brankář) Hudy (Hudáček) odvedli skvělou práci, Budějovice měly málo šancí. Tím jsme si to zasloužili, ale jinak musíme být ještě lepší," podotkl nejproduktivnější hráč základní části extraligy a zároveň i nejlepší střelec a nahrávač.

Bronzoví Jihočeši, jejichž jádro tvoří veteráni Milan Gulaš, Jiří Novotný, Lukáš Pech a Michal Vondrka, si podle něj zaslouží obrovský respekt. "Ne že by Budějovice na papíře neměly tak silný tým, ale když to porovnáte s naší sestavou, měli jsme jednoznačně vyhrát. Musím říct, že hráli dobře, fakt obrovský respekt klukům, že to zvládli, ani síly jim neubývaly. Pro Budějky je to zasloužené třetí místo, hrály fakt dobře," mínil Chlapík.

Vychutnal si i atmosféru v O2 areně, kam přišlo 12.288 diváků. "Ne že by mě hokej bez lidí nebavil, ale je to úplně o něčem jiném. Když hrajete doma a fanoušci vás ženou dopředu, je to fakt pěkné a domácí prostředí je výhoda," řekl někdejší hráč Ottawy nebo Lahti.

Asi to tak mělo být, řekl sparťan Horák o vítězném gólu proti Motoru

Vítězným gólem na 3:2 proti mateřskému klubu rozhodl Roman Horák v pátém semifinále s Českými Budějovicemi o postupu hokejistů Sparty do prvního extraligového finále po šesti letech. Třicetiletý útočník věří, že to tak mělo být. Pražané ovládli sérii 4:1 na zápasy a o Pohár T. G. Masaryka vyzvou Třinec. Horák si je jistý, že Sparta má kádr na to, aby zlomila čekání na titul, který naposledy získala v roce 2007.

"Jsem hrozně rád, že jsem mohl pomoct, protože v sérii jsem nebyl úplně viditelný, nebo aspoň bodově jsem se neprojevoval. Jsem hrozně rád, že tam padl gól. Nakonec je vítězný. Asi to tak mělo být. Budějovice jsou mým mateřským klubem. Vypadá to, že se to tak mělo stát," řekl v rozhovoru s novináři Horák, který si v úvodních čtyřech zápasech série s Motorem připsal pouze jednu asistenci.

Rozhodující trefu zaznamenal v 54. minutě po střele z první. "Míra Forman výborně zatáhl kotouč do třetiny a parádně mi to nabil. Jenom jsem zavřel oči, vystřelil a se štěstím to tam propadlo," popsal Horák.

Pražané v tu chvíli dokonali obrat z 1:2 na 3:2. "Úleva byla obrovská. Víme, že jsme nehráli úplně optimální zápas. Ubojovali jsme to. Musím pochválit gólmana, Hudy (Hudáček) chytal výtečně. Se štěstím jsme to na konci otočili, takže jsme hrozně rádi," uvedl třicetiletý rodák z Českých Budějovic.

Do O2 areny zavítalo 12.288 fanoušků. "Je paráda, že lidi můžou přijít. Atmosféra neskutečná, strašně to pomáhá. Když jsme dole, nebo potřebujeme trošku nakopnout, tak vás lidi ženou dopředu. Je to něco jiného, než když tady bylo 1000 lidí, nebo žádní. Za mě úplně super," konstatoval Horák.

Sparta naposledy došla na vrchol před 15 lety. "I když jsem byl v zahraničí, sledoval jsem český hokej. Víme, že čekání je dlouhé. Věřím ale tomu, že letos máme kádr na to, aby se to zlomilo. Musíme tam dát tu práci a potom to půjde," prohlásil Horák, který v NHL nastupoval za Calgary a krátce i v dresu Edmontonu.

Finálová série začne za týden na ledě Třince, který vyhrál titul dvakrát za sebou. V základní části Sparta prohrála s Oceláři všechny čtyři duely. "Nepřikládal bych úplně takovou váhu zápasům ze základní části, i s Budějovicemi jsme prohráli třikrát. Neřekl bych, že je to nějaké měřítko. Třinec je silný. Půjdeme do toho s respektem. Víme, jak hrajou. Připravíme se na to a půjdeme vyhrát," poznamenal Horák.

"Mají hodně zkušeností s tím, jak vyhrávat zápasy. Myslím si, že máme tým na to, abychom je porazili. Teď bude pár dní na to pořešit, jak a co hrát. Jsou silní, ale chceme vyhrát," podotkl Horák.

Proti Třinci si sparťané musí dát pozor na oslabení, v dnešním utkání s Motorem si připsali 24 trestných minut. "Oslabení bylo moc, to samozřejmě musíme zlepšit. Nevím, kolik jich bylo, ale bylo jich hrozně moc. Ubírá to strašně sil týmu," uvedl účastník olympijských her 2018 a dvou mistrovství světa.

Rozhodla efektivita Sparty, řekl Gulaš po vyřazení Českých Budějovic

Hokejový útočník Milan Gulaš se po jednozápasovém trestu vrátil do sestavy Českých Budějovic v semifinálové sérii proti Spartě, a přestože se prosadil i střelecky, nepodařilo se mu pomoci odvrátit konec sezony. Kapitán Motoru byl zklamaný, zároveň si však uvědomoval, že celkově třetí místo je pro Jihočechy úspěchem. O postupu Sparty podle něj rozhodla lepší efektivita v koncovce.

"Do dnešního zápasu jsme vstoupili dobře. Říkali jsme si, že by bylo fajn, abychom dali první gól, což by nám hodně pomohlo. Dostali jsme ho ale my a to se pak vždy hůře dohání. Nevyužili jsme přesilovky, což byla velká škoda. Sparta se trošku jinak rozestavila a my jsme s tím měli problém. Některé šance byly, ale nedokázali jsme je proměnit," řekl Gulaš.

Jeden z klíčových hráčů Motoru zároveň ocenil kvality soupeře. "Sparta má skvělý mančaft. Jsou to super hráči, kteří šance dokážou využít. Sérii asi rozhodla efektivita v šancích. Kvalita na jejich straně je vyšší," uznal.

Gulaš se do semifinálové série vrátil po jednozápasové stopce. Jeho pětiminutové vyloučení ve třetím utkání série navíc Spartě pomohlo vyhrát úvodní duel na ledě Motoru. "Mrzí mě to, samozřejmě. Budu to mít v sobě dlouho. Ale jsem emotivní hráč. Mnoho z vás mě zná, hraji na hraně. Play off se hraje na hraně, někdy i za ní. Bohužel mi to ujelo, mně zkušenému hráči, který má za sebou řadu play off. Teď už s tím nic neudělám. Ale, jak bych to řekl: leklé ryby nikdy nemohou zvítězit. Ale vím, že to byla chyba, mrzí mě to. Teď už to nezměním," přiznal Gulaš.

V O2 areně proto dnes chtěl udělat vše, aby svou chybu odčinil a týmu pomohl. "Samozřejmě, že chcete pomoci klukům, protože vám ještě dali šanci a já tak dostal možnost odčinit vyloučení ve třetím zápase. Určitě jsem měl větší motivaci a ,mrzí mě, že to nevyšlo. Bohužel," řekl odchovanec Českých Budějovic, který se do mateřského klubu vrátil před sezonou z Plzně.

Jihočeši po vyřazení v semifinále převzali bronzové medaile za třetí místo, což je pro Motor úspěch, Gulaš však cítil hlavně zklamání. "Já si před sezonou vždy přeji vyhrát pohár, to je jediný cíl, který mám. Několikrát jsem byl blízko, ale nikdy se mi to nepodařilo. Na druhou stranu jsem pyšný na náš tým, protože jsme v týmu měli plno nových kluků, včetně mě, a budovali jsme se od začátku sezony. Jsem rád, že ve druhé polovině sezony se nám dařilo a podařilo se nám skočit do čtyřky, což bylo skvělé. Teď si přeju, aby tým zůstal pohromadě, což se asi nestane," podotkl.

Řada hráčů by totiž Motor měla v létě opustit. Trojnásobný nejproduktivnější hráč extraligy si dobře uvědomoval, že v tomto složení tým hraje naposledy. "Nerad řeknu jo, ale asi ano. My starší hráči, kteří jsme z Českých Budějovic, tak jsme takhle perfektně sešli. Jirka Novotný, který už skončil, tak se dokázal vrátit. Povedlo se nám ho přemluvit, aby pokračoval a byl strašně platný. Takových hráčů není moc, aby dokázali charakterem tým semknout. Není to o produktivitě, ale i o charakteru. Je to osobnost, která pomůže týmu. Ať už je to on, Michal Vondrka, nebo Lukáš Pech, to jsou super hráči, skvělí lidé. Dovedou dát týmu, co potřebuje. Je fajn, že jsme to dotáhli až sem. Ale samozřejmě nás to bude mrzet dlouho. Protože šance byla," řekl Gulaš.

S odstupem času prý ale bude účast v semifinále a konečné třetí místo považovat za úspěch. "Vážím si každé medaile, každá je super. Je super, že jsme mohli hrát před fanoušky, protože to předtím delší dobu nešlo. Je skvělé, když můžete vypustit emoce společně. V sezoně, kdy nás všichni pasovali, že bychom měli být dole, tak jsme ukázali, že máme charakter a bojovali jsme o finále," dodal Gulaš.

HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Tomášek (Chlapík, Moravčík), 26. Chlapík, 54. Horák (Forman, E Thorell) - 22. Gulaš (Vráblík, Štencel), 23. D. Voženílek. Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rampír. Vyloučení: 12:8. Využití: 1:0. Diváci: 12.288. Konečný stav série: 4:1.

Sestavy:

Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, D. Kaše - Tomášek, Vitouch, Chlapík - Forman, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Stoljarov, Buchtele. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Piskáček, Bučko, Šenkeřík, Štich - Valský, J. Novotný, D. Voženílek - Abdul, Pech, Vondrka - Gulaš, M. Hanzl, M. Beránek - J. Ondráček, Holec, Chlubna. Trenér: Modrý.

Kanadské bodování Generali Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy:

1. Tomášek 10 zápasů/13 bodů (6 branek + 7 asistencí), 2. Chlapík (oba Sparta) 10/13 (5+8), 3. Kelemen (Mladá Boleslav) 14/12 (9+3), 4. Pech (České Budějovice) 10/11 (5+6), 5. Klepiš 10/9 (3+6), 6. Šmíd (oba Liberec) 10/9 (1+8), 7. E. Thorell (Sparta) 10/8 (4+4), 8. D. Voženílek (České Budějovice) 8/7 (5+2), 9. Gríger (Liberec) 10/7 (3+4), 10. Gulaš (České Budějovice) 9/6 (5+1).

Střelci:

1. Kelemen (Mladá Boleslav) 9 branek, 2. Tomášek (Sparta) 6, 3. D. Voženílek, Gulaš, Pech (všichni České Budějovice), Chlapík (Sparta), Eberle (Mladá Boleslav) všichni 5, 8. Říčka (Pardubice), E. Thorell (Sparta) oba 4, 10. Birner, Gríger, Klepiš, Ordoš (všichni Liberec), Sobotka, Polášek, T. Pavelka (všichni Sparta), Hrňa, P. Vrána (oba Třinec), Mueller, Krištof (oba Brno), A. Musil (Pardubice), Krejčí (Olomouc), Lindberg (Vítkovice), Flynn (Mladá Boleslav) všichni 3.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď