Liverpool potvrdil prodloužení smlouvy s Kloppem. Ten klub označil za svěží

Liverpool potvrdil prodloužení smlouvy s Kloppem. Ten klub označil za svěží

Liverpool potvrdil, že německý kouč Jurgen Klopp podepsal na Anfield Road novou dlouhodobou smlouvu. Předchozí smlouva byla do roku 2024, ale Klopp spolu s asistenty Pepijnem Lijndersem a Peterem Krawietzem odsouhlasil, že zůstane ještě minimálně dva roky.

„Je tolik slov, kterými bych mohl popsat, jak se cítím z této zprávy... potěšený, pokořený, požehnaný, privilegovaný a nadšený by byl začátek,“ uvedl Klopp pro oficiální web klubu poté, co potvrdil prodloužení svého kontraktu. „Na tomhle místě je toho tolik co milovat. Věděl jsem to, než jsem sem přišel. A po příchodu jsem to poznal ještě lépe a teď to vím víc než kdy předtím,“ vysekl čtyřiapadesátiletý trenér poklonu anglickému klubu.

„Je to jako každý zdravý vztah. Musí to být vždy obousměrné a musíte být jeden pro druhého přínosný. Pocit, že je to tak mezi mnou a Liverpoolem, je to, co mě sem přivedlo. A to je to také důvod, proč jsem prodloužil už nyní,“ prozradil dále Klopp, který nyní bojuje v Premier League s Liverpoolem o titul.

A protože je na Anfieldu už dlouho, musel si prý položit otázku. „Je pro Liverpool dobré, že zůstanu déle? Spolu s mými dvěma asistenty Pepem Lijndersem a Petem Krawietzem jsme nakonec došli k závěru, že ano!,“ řekl novinářům Klopp, který The Reds vede již od října 2015. „Jako klub jsme stále svěží a to mě nabíjí energií. Od té doby, co jsem tady, byli naši majitelé v tomto klubu neuvěřitelně oddaní a energičtí,“ poznamenal dále Klopp, pro kterého je prý důležitým faktorem i plánované rozšíření stadionu Anfield Road.

„Nové AXA Training Center je pro nás skvělým domovem a fakt. Navíc se plánuje i rozšíření Anfield Road. Už se nemůžu dočkat,“ sdělil s nadšením.

Zdroj: 90min.com

Barcelona si našla náhradní domov. Na tomto stadiónu odehraje celou sezónu