Fotbalisté Karviné nezvládli duel v Jablonci a po prohře 0:2 sestoupí z nejvyšší soutěže

Fotbalisté Karviné se stali prvním sestupujícím z první ligy. Poslední tým nejvyšší soutěže prohrál ve druhém kole nadstavbové skupiny o záchranu v Jablonci 0:2 a už nemá šanci opustit 16. přičku, která jako jediná znamená přímý pád do druhé ligy.

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Petr Buchta z Karviné

Zklamaný Petr Buchta z Karviné | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Slezané museli pro zachování teoretické naděje na záchranu bodovat. V Jablonci však prohrávali od 15. minuty po trefě Jakuba Martince a do přestávky překonal jejich obranu ještě Jaroslav Zelený.

Severočeši vyhráli po 11 zápasech a poprvé s novými trenéry Jiřím Vágnerem a Tomášem Čížkem, kteří nahradili v týdnu odvolaného Petra Radu.

Karviná sestupuje z nejvyšší soutěže po šesti sezonách. Jejím nejlepším umístěním bylo 10. místo v úvodním ročníku 2016/17. V této sezoně tým trenéra Bohumila Páníka zvítězil pouze ve třech zápasech a získal dosud 18 bodů.

Po nedělní prohře Karviná ztrácí tři kola před koncem devět bodů na předposlední Bohemians 1905, které ale už nemůže předstihnout vzhledem k horšímu postavení v tabulce po základní části.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

FK Jablonec - MFK Karviná 2:0 (2:0)
Branky: 15. Martinec, 42. Zelený. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Pfeifer - Kocourek (video). ŽK: Jursa, Bartošák, Čmelík, Páník (trenér, všichni Karviná). Diváci: 1701.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme