Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finové prodloužili sérii porážek, Švédsku podlehli v generálce na MS 3:4

Švédové porazili v generálce na mistrovství světa ve Stockholmu Finsko 4:3. Tři korunky se posunuly na 2. místo domácích Švédských hokejových her za vítězné Česko, Finové skončili bez bodu poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Finsko

Domácím se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 50 sekundách hry otevřel skóre Friberg, kterého nechala finská obrana volného před brankářem Säterim. Po pěti minutách vedli Švédové 2:0, když ukázkovou kombinaci zakončil přesně Nordström.

O snížení se postaral ještě v první třetině při hře čtyři na čtyři Manninen a stejný hráč ve 22. minutě vyrovnal, když překonal podruhé gólmana Hellberga.

Švédové ale ještě před koncem druhé části získali vedení zpět, v čase 39:42 rozjásal domácí fanoušky přesnou střelou z úhlu Kellman.

Ve 44. minutě přiblížil Švédy vítězství gólem v přesilové hře Bemström, ale Finové bleskově odpověděli. O devět sekund později opět snížil Pesonen, který nastřelením puku zpoza brankové čáry překvapil Hellberga.

Vyrovnat se ale olympijským vítězům z Pekingu nepodařilo a v generálce na domácí světový šampionát prohráli. Švédsko zopakovalo výhru nad Finskem z minulého týdne z Českých her v Ostravě.

Švédsko - Finsko 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Friberg (Kellman, Asplund), 6. Nordström (Bemström, Dahlin), 40. Kellman (Asplund, Ekman-Larsson), 44. Bemström (Tömmernes, Dahlin) - 7. Manninen, 22. Manninen (Hartikainen, Pesonen), 44. Pesonen (Hartikainen). Rozhodčí: Hejduk, Pražák (oba ČR) - Persson, Nyqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0.

Švédsko: Hellberg - Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes, Folin, Lindholm, Dahlin, Folin, Roos - Bemström, Wallmark, Bromé - Friberg, Kellman, Asplund - Nordström, Bengtsson, Berggren - Lang, Aman, Söderblom. Trenér: Johan Garpenlöv.

Finsko: Säteri - Pokka, Ohtamaa, Hietanen, Lehtonen, Jokiharju, Seppälä, Kaski, Friman - Palmu, Björninen, Mäenalanen - Hartikainen, Manninen, Pesonen - Armia, Filppula, Innala - Nurmi, Lammikko, Rajala. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články