Zdroj: NEWTON University

Soukromá vysoká škola NEWTON College se mění na NEWTON University

Vysoké škole NEWTON College se podařil přechod na on-line výuku. I během pandemie tak škole roste počet studentů. Rozhodla se proto nabídnout plnohodnotné studium odkudkoli na světě a nový obor v angličtině. Právě kvůli zahraniční expanzi mění svůj název na Vysokou školu NEWTON, a. s. – NEWTON University.

Vysoká škola, která nabízí byznysové obory, s novým názvem lépe osloví zahraniční studenty i partnerské akademické instituce. Kromě toho otevírá kariérní centrum a spouští startupový business akcelerátor, zatím zejména pro své studenty. VŠ sídlí v Brně, Praze a nově i v Bratislavě.

„V anglosaském světě College znamená školu, která poskytuje maximálně bakalářské vzdělání, ale mnohdy je jenom přípravkou pro bakalářské studium, zvláště ve Spojených státech. My máme bakalářské, magisterské i postgraduální programy. Proto se musíme názvem přiblížit těm, kteří podobné vzdělávání nabízejí,“ vysvětluje změnu názvu školy rektor NEWTON University Jan Mojžíš.

Jan Mojžíš, rektor NEWTON UniversityJan Mojžíš, rektor NEWTON University | NEWTON University

Škola se chce totiž více zaměřit na spolupráci se zahraničními vysokými školami a nabízet studium anglicky mluvícím zájemcům doslova z celého světa. Kvůli plánované expanzi otevírá anglický program Global Business and Management. Přihlášky mohou uchazeči podávat právě teď. Do budoucna NEWTON University plánuje i další studijní programy v angličtině včetně doktorských oborů. Anglické studium zaštiťuje Anna Plechatá Krausová, která v současné době působí i na New College Oxfordské univerzity.

„Při anglické výuce bude převažovat on-line forma výuky, protože předpokládáme, že budeme mít studenty po celém světě. Připravujeme daleko větší podíl jak interaktivní formy výuky, tak i odborníků z praxe nebo z jiných mezinárodních zahraničních vysokých škol. Návrat do lavic studentům samozřejmě umožníme také, z reakcí ale víme, že online formu výuky studující kvůli práci, podnikání nebo stážím oceňují,“ říká Jan Mojžíš.

NEWTON University

NEWTON University (dříve NEWTON College) je česká soukromá vysoká škola působí v Praze, v Brně a v Bratislavě. Škola nabízí bakalářské studium podnikání, management, marketing, řízení lidských zdrojů a aplikovanou psychologii a absolventi získají tituly uplatnitelné v zahraničí. Studenti také mohou pokračovat v navazujícím magisterském studiu (tituly inženýr nebo magistr) a postgraduálním studiu MBA, MSc., LL.M., nebo absolvovat manažerské kurzy a výcviky.

NEWTON University

NEWTON klade velký důraz na výuku úzce propojenou s praxí. Na škole působí mimo jiné kouč vrcholových sportovců Marian Jelínek nebo marketingový expert Karel Novotný. Úspěšnými studenty NEWTONu jsou například CEO Kiwi.com Oliver Dlouhý, zakladatel firmy Vasky Václav Staněk nebo Libor Hoření z charitativního projektu Nesnězeno.