Povaha podle barvy? Je vaše oblíbená barva červená? Co to o vás vypovídá?

Povaha podle barvy? Je vaše oblíbená barva červená? Co to o vás vypovídá?
Barvy jsou bezesporu krásné všechny, ale každý máme přece jen tu jednu, která nad ostatními vede. Červená je jedna z těch velmi oblíbených, ostatně i Karkulka byla červená. Podle toho, která barva je vám blízká, se dá také vyčíst něco o tom, jací jste.

 Pokud vás okouzlil některý z mnoha odstínů červené, podívejte se, co to o vás říká

Červená barva hrála vždy výraznou roli. Je to na ní také na první pohled vidět. Je barvou lásky a vášně, ale také výstrahy či dokonce násilí. Tato teplá barva je také symbolem ohně, energie, aktivity, síly, ale i agrese a vzteku. Patří tedy k těm jak pozitivním, tak negativním barvám. Možná i proto byla oblíbenou barvou vladařů, kteří díky ní byli vidět, a navíc vzbuzovali respekt. 

Červená barva, je barvou lásky a vášně, Zdroj: Ekaterina Jurkova / Shutterstock

Miluji červenou! 

Lidé, kteří červenou vyhledávají, bývají velmi aktivní, vášnivý a emočně otevření. Někdy možná až příliš, ale u tak temperamentních osob, to vlastně nikomu nepřijde divné. Doslova z vás sálá energie, vitalita a chuť do života, a vy jste tak nepřehlédnutelní. Nechybí vám odvaha a rádi se vrháte do akce. Milujete společnost a lidi kolem sebe, svou spontánností si získáte v kolektivu okamžitě oblibu. 

V práci máte rádi, když vás uznávají jako dobrého pracanta, máte dobré předpoklady k tomu, abyste měli nějakou vedoucí funkci. Ambice vám k tomu určitě nechybí, navíc se umíte nejen ozvat, když je podle vás něco špatně, ale prosadit změny.  

Barva lásky a vášně se promítá i do vás. Jste milovníci tělem i duší a červené doplňky v ložnici vám budou vytvářet vášnivou kulisu.  

Doma si červenou dopřejte ve formě různých dekorací, Zdroj: Mike Higginson / Shutterstock

Zdravá červená 

Tato barva značí fyzické zdraví a dobrou kondici. Je to aktivní barva, která doslova působí proti únavě. Dodá vám pocit tepla a má pozitivní vliv na krevní oběh. Také podporuje váš imunitní systém a sebedůvěru. Své místo jistě najde v kuchyni, jelikož v nás vyvolává chuť k jídlu.  

Doma si červenou dopřejte ve formě různých dekorací, vymalovat s ní zdi sice působí zajímavě (a vám by se to jistě líbilo), ale je také agresivní a časem by vás spíše dráždila. Řešením je například mít červenou jen jednu stranu místnosti apod.