Konsorcium vedené Toddem Boehlym a společností Clearlake Capital dokončilo akvizici fotbalového klubu Chelsea

Noví majitelé se společnou kontrolou se zavázali k růstu a navázání na tradici bezkonkurenční fotbalové dokonalosti

Konsorcium vedené Toddem Boehlym, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Eldridge, a společností Clearlake Capital Group, L.P. (společně s přidruženými společnostmi "Clearlake") dnes oznámilo dokončení převodu vlastnictví fotbalového klubu Chelsea (dále jen "Chelsea FC" nebo "klub"). Součástí konsorcia jsou rovněž Hansjörg Wyss, zakladatel nadace Wyss Foundation, a Mark Walter, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Guggenheim Capital. Walter a Boehly jsou vlastníky klubů Los Angeles Dodgers, Los Angeles Lakers a Los Angeles Sparks. Transakce získala všechna potřebná povolení od vlády Spojeného království, Premier League a dalších orgánů.

Podle podmínek dohody se společnosti Boehly a Clearlake budou podílet na společné kontrole a rovnocenném řízení klubu. Boehly bude zastávat funkci předsedy holdingové společnosti.

Společnosti Boehly a Clearlake se zavázaly investovat do klíčových oblastí, které rozšíří a zvýší konkurenceschopnost Chelsea, včetně přestavby Stamford Bridge, dalších investic do akademie, ženského týmu a stadionu Kingsmeadow. Majitelé budou také pokračovat v důležité práci Nadace Chelsea.

"Je nám ctí stát se novými správci fotbalového klubu Chelsea," řekl Boehly. "Jsme v tom všichni - na 100 procent - každou minutu každého zápasu. Naše vize jako vlastníků je jasná: chceme, aby na nás fanoušci byli hrdí. Spolu s naším závazkem rozvíjet mládežnický tým a získávat ty nejlepší talenty je naším akčním plánem investovat do klubu dlouhodobě a navázat na pozoruhodnou historii úspěchů Chelsea. Osobně bych chtěl poděkovat ministrům a úředníkům britské vlády a Premier League za veškerou jejich práci, díky níž se to podařilo."

Behdad Eghbali a José E. Feliciano, spoluzakladatelé a řídící partneři společnosti Clearlake, uvedli: "Jsme nadšeni, že můžeme věnovat prostředky na pokračování vedoucí role Chelsea v anglickém a světovém fotbale a jako motoru rozvoje fotbalových talentů. Chceme také poděkovat úřadům za veškerou jejich práci v průběhu celého procesu. Jako průkopníci v oblasti investic do sportu a médií jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Toddem a ostatními členy konsorcia na smysluplném rozvoji klubu jako globální platformy. Společně rozšíříme investice klubu do infrastruktury, technologií a sportovní vědy, abychom podpořili neuvěřitelné fotbalové a obchodní týmy Chelsea - to vše s cílem využít tento růst k ještě větším úspěchům na hřišti."

Nová vlastnická skupina by ráda ocenila obětavost a profesionalitu ministerstva pro digitální záležitosti, kulturu, média a sport, ministerstva financí a Premier League při provádění přezkumů této historické a složité transakce.

Jako finanční poradci nové vlastnické skupiny působily společnosti Deutsche Bank, Goldman Sachs, Moelis & Company LLC a Robey Warshaw LLP. Jako právní poradci působily společnosti Latham & Watkins LLP, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP a Sidley Austin LLP.

Společnost The Raine Group působila jako výhradní finanční poradce společností Fordstam Limited a Chelsea FC. Jako právní poradci působily společnosti Northridge Law LLP, Simmons & Simmons LP a Pillsbury, Winthrop, Shaw, Pittman LP.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220530005307/en/

Kontakty

Pro společnost Eldridge

Nadia Damouni

ndamouni@prosek.com

+1 646 818 9217

Aidan O'Connor

aoconnor@prosek.com

+1 646 818 9283

Pro Clearlake

Max Cherry

max.cherry@fgh.com

+1 201 803 3768

Winnie Lerner

Winnie.Lerner@fgh.com

+1 917 375 5652

Zdroj: Eldridge

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Británie-obchod-fotbal-firmy-Clearlake Capital

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Obchod, marketing
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.