3. června 2022 • 19:55

Roland Garros: České finále juniorky nebude, tři Češky o trofej ve čtyřhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Havlíčková v českém semifinále juniorek na Roland Garros porazila Sáru Bejlek 6:3, 6:7, 7:5 a zahraje si v Paříži o svůj první grandslamový titul. Turnajová devítka může v Paříži navázat na loňský triumf Lindy Noskové. Sedmnáctiletá Havlíčková vyzve stejně starou Argentinku Solanu Sierraovou, která vyřadila jinou českou hráčku Nikolu Bartůňkovou po setech 7:5, 6:0.



Vedle Noskové vyhrála juniorku Roland Garros před 44 lety Hana Mandlíková a před ní také Regina Maršíková (1975) a Renáta Tomanová (1972)

České tenistky navíc nebudou chybět ani ve finále čtyhry. Poté co Havlíčková s Bejlek porazily chorvatsko-belgický pár Lucija Čiričová Bagaričová, Sofia Costoulasová 6:4, 6:2, narazí v boji o titul na krajanku Bartůňkovou, která hraje se Švýcarkou Celine Naefovou. Ty zdolaly pro změnu v semifinále Yaroslavu Bartashevichovou a Ksenii Zajcevovou 3:6, 6:1, 10:7.

Havlíčková porazila svou o rok mladší deblovou parťačku Bejlek, s níž se dosud probojovala v Paříži do semifinále, po více než dvou a půl hodinách. Po získaném prvním setu měla Havlíčková ve druhé sadě za stavu 5:4 při vlastním podání mečbol, ten nevyužila a Bejlek si vynutila v tie-brejku třetí set.

V něm napínavá přetahovaná pokračovala do stavu 6:5, kdy si Havlíčková vypracovala při soupeřčině servisu další dva mečboly. Ten druhý a celkově třetí v zápase už zužitkovala.

Možné české finále na juniorském Roland Garros zhatila nenasazená Argentinka Sierraová, která porazila po hodině a šesti minutách turnajovou třináctku Bartůňkovou. Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha ztratila proti 575. hráčce světa v prvním setu hned čtyřikrát servis . Ve druhém setu ji nabuzená Sierraová nadělila "kanára".

Tenisový talent Nikola Bartůňková končí na Roland Garros v semifinále
Tenisový talent Nikola Bartůňková končí na Roland Garros v semifinále

Na počin Krejčíkové útočí po roce Američanka

Osmnáctiletá Američanka Coco Gauffová může na tenisovém Roland Garros napodobit loňský double Barbory Krejčíkové. Po čtvrtečním úspěchu v semifinále dvouhry se v pátek probojovala do finále i ve čtyřhře po boku krajanky Jessiky Pegulaové.

Osmé nasazené porazily po setech 6:4 a 7:6 jiný americký pár Taylor Townsendová, Madison Keysová. V nedělním finále je čekají vítězky duelu mezi Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou a ukrajinsko-lotyšským párem Ljudmyla Kičenoková, Jelena Ostapenková. O den dříve nastoupí Gauffová ve finále dvouhry proti světové jedničce Ize Šwiateková z Polska, která vyhrála už 34 zápasů v řadě.

Loni Krejčíková porazila ve finále Rusku Anastasii Pavljučenkovou a pak triumfovaly s Kateřinou Siniakovou jako nejvýše nasazený pár ve čtyřhře. Letošní obhajoba byla pro českou tenistku hořká. Vracela se po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte a ve dvouhře vypadla hned v prvním kole s domácí Diane Parryovou. Do čtyřhry nemohla nastoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Gauffová, Pegulaová (8-USA) - Keysová, Townsendová (USA) 6:4, 7:6 (7:4).

Juniorky:

Dvouhra - semifinále:

Sierraová (Arg.) - Bartůňková (13-ČR) 7:5, 6:0.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud