Chytil znovu bodoval a pomohl hokejistům New York Rangers porazit Tampu, v sérii play-off vedou už 2:0

Hokejisté New Yorku Rangers i s přispěním jedné asistence Filipa Chytila zdolali doma Tampu Bay 3:2 a ve finále Východní konference NHL vedou 2:0 na zápasy. Obhájce Stanleyova poháru prohrál dvě utkání po sobě naposledy v play-off 2019.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:11 4. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil (uprostřed) se raduje se spoluhráči z týmu

Filip Chytil (uprostřed) se raduje se spoluhráči z týmu | Zdroj: Reuters

Tampa Bay byla před třemi lety překvapivě vyřazena Columbusem 0:4 na zápasy, od té doby ale po prohře vždy zvítězila. I na ledě New Yorku začala po předchozí porážce 2:6 dobře, když Nikita Kučerov využil ve třetí minutě přesilovou hru střelou z pravého kruhu.

Útočník Chytil byl hvězdou konferenčního finále NHL, dvěma góly přispěl k výhře Rangers nad Tampou

Číst článek

Rangers ale ještě v úvodní třetině otočili na 2:1. Střelou z mezikruží vyrovnal obránce K'Andre Miller a druhý gól přidal Kaapo Kakko, který po přihrávce Adama Foxe zakončoval do odkryté branky.

Asistenci si u jeho trefy připsal i Chytil, který bodoval ve čtvrtém zápase v řadě (5+1). Domácí zvýšil svůj náskok na začátku třetí třetiny, když se z rychlého kontru prosadil z levého kruhu Mika Zibanejad.

Domácí zvýšil na začátku třetí třetiny, když se z rychlého kontru prosadil z levého kruhu Mika Zibanejad.

Drama v závěru

Tampa Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě zdramatizovala zápas při hře bez gólmana trefou Nicholase Paula v čase 57:58. Ve zbytku zápasu si v pokračujícím risku v šesti hráčích vynutila tlak, ale další šance už nevyužila. Rangers tak na svém ledě zvítězili poosmé za sebou.

Rangers jsou v nové pozici, proti Pittsburghu otáčeli sérii z 1:3, proti Carolině ani jednou nevedli a otáčeli ze stavu 2:3 na zápasy.

Tampa Bay vyřadila v minulém kole v nejkratším možném čase vítěze základní části Floridu. Kapitán týmu Steven Stamkos ale už po úvodní prohře s Rangers podotkl, že se na dlouhé volno nebudou vymlouvat.

Finále Východní konference play-off NHL - 2. zápas:

New York Rangers - Tampa Bay 3:2 (stav série: 2:0)
Branky: 6. Miller, 18. Kakko (Chytil), 42. Zibanejad - 3. Kučerov, 58. Paul. Střely na branku: 28:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Fox, 2. Vatrano, 3. Miller (všichni NY Rangers). Stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme