Společnost Cuisine Solutions, světový lídr a inovátor v oblasti prémiových potravin připravovaných metodou Sous Vide, oznámila rozvojovou investici ve výši 250 milionů dolarů od společnosti Bain Capital

Investice urychlí růst a globální expanzi společnosti a podpoří další kulinářské inovace

Společnost Cuisine Solutions Inc., světový lídr a inovátor v oblasti prémiových potravin sous vide, dnes oznámila, že se jí od společnosti Bain Capital podařilo získat investici ve výši 250 milionů dolarů, která má urychlit její růst a globální expanzi. Menšinová investice dále posílí význam společnosti Cuisine Solutions v oblasti sous vide, poskytne další zdroje na podporu urychlené inovace výrobků a rozšíří její podnikání na domácím i mezinárodním trhu, stejně jako globální výrobní aktivity společnosti mimo Spojené státy, Francii a Thajsko.

Společnost Cuisine Solutions bude i nadále fungovat pod vedením stávajícího managementu v čele s generálním ředitelem Felipe Hasselmannem a předsedou představenstva Stanislasem Vilgrainem, kteří zůstávají významnými vlastníky podniku. Rodina Vilgrainů si taktéž stále ponechává rozhodující podíl ve společnosti.

Společnost Cuisine Solutions se sídlem ve Sterlingu ve Virginii je největší společností na světě v oboru sous vide a předním inovačním partnerem v oblasti kulinářství. Provozuje pobočky v Severní Americe, Evropě, na Blízkém východě a v Asii. Společnost je uznávána nejlepšími světovými šéfkuchaři a kuchyněmi a je lídrem ve výrobě a koncepci inovativní techniky pomalého vaření, kterou zavedla, zdokonalila a zpopularizovala. Společnost Cuisine Solutions dodává hotové sous vide potravinové produkty zákazníkům z oblasti stravovacích služeb, palubního personálu, armády a maloobchodu po celém světě, včetně společností Amtrak, Costco, Dunkin', Hilton Hotels & Resorts, Panera a Starbucks, ale i celé řadě dalších předních společností v tomto oboru.

"Naše budoucnost, která byla jasná již před navázáním tohoto strategického partnerství, je nyní ještě lákavější, protože vidíme značný prostor pro růst a expanzi prostřednictvím pokračujících inovací v řadě produktových kategorií," prohlásil Hasselmann. "Jsme hrdí na to, že jsme lídrem v umění a vědě přípravy pokrmů metodou sous vide, která je reakcí na řadu problémů, s nimiž se naši zákazníci potýkají v kuchyni i mimo ni. Tato investice nám umožní rychle rozšířit naši celosvětovou výrobní infrastrukturu, obchodní partnerství a posílit náš dodavatelský řetězec, čímž vytvoříme další kapacity pro uspokojení rostoucích potřeb globálních partnerů, kteří se denně spoléhají na naše produkty na desítkách tisíc míst."

"Mým záměrem při založení společnosti Cuisine Solutions bylo stát se nejlepším inovátorem a výrobcem potravin v našem oboru, budovat ta nejlepší partnerství ve své třídě a prostřednictvím kvality, objemu a inovacím námi nabízených produktů si vybudovat reputaci, která hovoří sama za sebe," konstatoval Vilgrain. "To, že naše úsilí podpořila investiční společnost světové úrovně, jakou je Bain Capital, svědčí o úspěchu našeho původního cíle a o vzrušující budoucnosti našeho odvětví. Jsem nesmírně hrdý na naše úspěchy, od skromných začátků v roce 1990 až po současnost, a těším se, že společně s Bain Capital vybudujeme přední, inovativní potravinářskou společnost budoucnosti."

"Stanislas, Felipe a vedoucí tým společnosti odvedli při budování společnosti Cuisine Solutions vynikající práci. Jejich společnost se stala jasnou jedničkou na rychle rostoucím trhu se sous vide, uznávanou mnoha předními světovými šéfkuchaři. Jejich jedinečná řada kulinářských inovací nabízí vyšší a konzistentnější kvalitu, lepší bezpečnost potravin a nižší náklady, což je v současném makroekonomickém prostředí výhodné pro všechny zákazníky," řekl výkonný ředitel společnosti Bain Capital Cristian Jitianu. "Jsme nadšeni z možnosti spolupracovat se společností Cuisine Solutions a podpořit plány jejího managementu na další rozvoj, a zároveň ještě více posílit její pozici preferovaného partnera pro kulinářské inovace v restauracích, maloobchodě, cestovním ruchu a pohostinství," dodal ředitel společnosti Bain Capital Jeffrey Chung.

Společnost Bain Capital dlouhodobě spolupracuje se společnostmi z oblasti spotřebního, maloobchodního a restauračního průmyslu s cílem urychlit jejich růst. Mezi její investice do restaurací, stravovacích služeb a potravinářství patří společnosti Advantage Solutions (NASDAQ: ADV), Bloomin' Brands (NASDAQ: BLMN), Brakes Group Food Distribution, Burger King (NYSE: QSR), Dessert Holdings, Dunkin' Brands Inc., Domino's Pizza (NYSE: DPZ), Gail's Bakery, Retail Zoo, Skylark Restaurants a Valeo Foods.

Očekává se, že transakce, která proběhne za obvyklých podmínek, bude dokončena před koncem třetího čtvrtletí roku 2022.

Jako výhradní finanční poradce a jediný zprostředkovatel umístění působila v této transakci společnost Moelis & Company LLC, a společnost McDermott Will & Emery působila jako právní poradce společnosti Cuisine Solutions. Společnost BofA Securities působila jako finanční poradce a společnost Kirkland and Ellis jako právní poradce společnosti Bain Capital.

O společnosti Cuisine Solutions

Společnost Cuisine Solutions, vedená mezinárodním týmem oceňovaných šéfkuchařů, je předním světovým výrobcem produktů sous vide – inovativní a pečlivé metody pomalého vaření, kterou společnost zavedla, zdokonalila a zpopularizovala v několika posledních desetiletích. Společnost je známá svými inovacemi a uvedla na trh výrobky sous vide v široké škále kategorií – včetně bílkovin, omáček, obilných a rostlinných výrobků a velmi oblíbených vaječných pochoutek. Jejich pasterizované produkty sous vide mají ve zmrazeném stavu trvanlivost 18 měsíců a po rozmrazení 6 dní, a lze je po přípravě v troubě podávat během několika minut. To umožňuje stravovacím službám a domácím kuchařům ušetřit čas a zjednodušit komplikovanost dodavatelského řetězce. Jde o dokonalé řešení, jak výrazně snížit plýtvání i náklady na pracovní síly. Společnost Cuisine Solutions se sídlem ve Sterlingu ve Virginii poskytuje své služby více než 22 000 restaurací a 6 000 maloobchodníků, jakož i velkým leteckým společnostem a hotelům. Další informace najdete na adrese www.cuisinesolutions.com.

O metodě Sous Vide

Sous vide – francouzský termín pro "vakuované" – je inovativní technika vaření, při níž se potraviny vakuově uzavřou a následně zahřívají ve vodě, dokud nejsou dokonale uvařené. Metodu sous vide vyvinul v roce 1971 dr. Bruno Goussault (který se později stal hlavním vědeckým pracovníkem společnosti Cuisine Solutions) jako způsob, jak zlepšit konzistenci a chuť vařených potravin a zároveň zachovat jejich přirozenou integritu. Dr. Goussault zjistil, že metoda sous vide, při níž se potraviny pomalu vaří při teplotě o něco málo nižší, než je obvyklé, a ve speciálně navržených vakuově uzavřených sáčcích, přináší ve srovnání s běžnými metodami vaření výrazné zlepšení chuti, přičemž dochází k menšímu smrštění vařených potravin. Pověst společnosti Cuisine Solutions v oblasti sous vide – a její setrvalé inovace v této oblasti – jí umožnily trvale nabízet produkty restaurační kvality, kterým důvěřují a které si oblíbili špičkoví šéfkuchaři a nároční gurmáni po celém světě.

O společnosti Bain Capital

Společnost Bain Capital, LP je jednou z předních soukromých alternativních investičních firem, která našim investorům, týmům, podnikům a komunitám, ve kterých žijeme umožňuje realizaci dlouhodobě pozitivních změn. Od našeho založení v roce 1984 jsme využili svého přehledu a zkušeností k organickému rozšíření našich činností do mnoha tříd aktiv, včetně soukromého kapitálu, úvěrů, veřejného kapitálu, rizikového kapitálu, nemovitostí a dalších strategických oblastí. Společnost má pobočky na čtyřech kontinentech, zaměstnává více než 1 300 zaměstnanců a spravuje aktiva v hodnotě přibližně 160 miliard dolarů. Další informace najdete na adrese www.baincapital.com.

Kontakt pro média:

Pro společnost Cuisine Solutions

R. Couri Hay / Denise Finnegan

R. Couri Hay Creative PRCouri@rcourihaycpr.com | Denise@rcourihaycpr.com

212-580-0835

Pro společnost Bain Capital

Scott Lessne / Charlyn Lusk Stanton

(646) 502-3569 / (646) 502-3549

slessne@stantonprm.com / clusk@stantonprm.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1470817/Cuisine_Solutions_Logo.jpg

Klíčová slova USA-potraviny-finance-firmy-Cuisine Solutions

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Finance, ekonomika
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.