Glasgow bude v roce 2022 hostit finále Poháru Billie Jean Kingové pořádaného pod záštitou banky BNP Paribas

Mezinárodní tenisová federace (ITF) dnes oznámila, že britská tenisová asociace LTA byla vybrána jako pořadatel finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové v roce 2022. Finále se bude hrát na krytých kurtech s tvrdým povrchem v Emirates aréně ve skotském Glasgow od 8. do 13. listopadu.

Velká Británie se jako hostitelská země ve finále utká s Austrálií, Belgií, Kanadou, Českou republikou, Itálií, Kazachstánem, Polskem, Španělskem, Slovenskem, Švýcarskem a USA o titul mistrů světa pro rok 2022.

Ve finále Světového poháru žen v tenise se těchto 12 zemí utká ve čtyřech tříčlenných skupinách, ze kterých čtyři vítězové postoupí do semifinále.

Prezident ITF David Haggerty řekl: "Jsme moc rádi, že můžeme finále Poháru Billie Jean Kingové hostit u nás v Glasgow. Naše asociace předložila v rámci výběrového řízení velmi působivou nabídku. Glasgow úspěšně hostilo daviscupové zápasy a my se těšíme, že se Světový pohár žen uskuteční před zraky vášnivých tenisových fanoušků z celého světa v elektrizující atmosféře, která bude podtrhovat toto vyvrcholení ženské tenisové sezóny."

Kapitánka Velké Británie pro Pohár Billie Jean Kingové Anne Keothavongová řekla: "Je to skvělá příležitost, jak zviditelnit ženský tenis a upoutat pozornost na ženský sport. Celý náš tým se velmi těší na to, že bude hrát před domácím publikem a že celý týden uslyšíme hlasitou podporu od našich fanoušků."

Výkonný ředitel LTA Scott Lloyd řekl: "Avizovali jsme, že máme ambici přivést do Velké Británie více významných akcí a zviditelnit tenis v průběhu celého roku, a jsem rád, že Glasgow bude letos hostit finále Poháru Billie Jean Kingové i finálovou fázi Davis Cupu. Vůbec první finále se konalo ve Velké Británii v roce 1963 a je skvělé, že se sem vrací poprvé od roku 1991. To nám dává skvělou příležitost zpřístupnit tenis více lidem a vytvořit nezapomenutelné vzpomínky, které, jak doufáme, budou inspirovat další generace hráčů."

Další informace o losování a prodeji vstupenek budou včas zveřejněny. Další informace naleznete na adrese www.billiejeankingcup.com.

Kontakt:

Heather Bowler,

heather.bowler@itftennis.com

+44 (0)20 8392 4632

Klíčová slova Sport-Británie-tenis-International Tennis Federation

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.