V Jablonci unikla neznámá látka. V nemocnici skončilo 32 lidí a jeden zasahující hasič

Hasiči Liberecký kraj

Únik nebezpečné látky v Jablonci nad Nisou

V Jablonci nad Nisou zasahují hasiči, záchranáři i policie u úniku zatím neznámé látky ve Skelné ulici. Záchranáři ošetřili 32 lidí a jednoho hasiče. Rozvezli je na vyšetření do nemocnic v Jablonci, Liberci a Mladé Boleslavi. CNN Prima NEWS to potvrdil Michael Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

„Rozhodli jsme se odvézt všechny evakuované osoby na vyšetření do nemocnic. Spolupracujeme s nemocnicemi v Jablonci, Liberci, ale i v Mladé Boleslavi,“ uvedl mluvčí záchranky.

Příčina havárie se stále vyšetřuje. Ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Hadrbolec CNN Prima NEWS nejprve sdělil, že hasiči na místě naměřili přítomnost konkrétní látky. Na Twitteru však po 2. hodině ranní tuto informaci nakonec vyvrátili. „Detekční technikou nebylo uvnitř panelového domu nic naměřeno. Další kontrolní měření bude pokračovat v ranních hodinách,“ sdělili.

Vše začalo kolem šesté hodiny večer. Neobvyklý zápach ohlásili tři lidé, kteří na chodbě stěhovali ledničku. Ti byli neznámou látkou také nejvíce zasaženi. Později si začali stěžovat i další lidé. „Najednou jsem cítila škrábání v krku, nebylo mi dobře,“ popsala pro CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek domu.

Tagy: