Výběr z médií: zakázka Univerzity Karlovy v hledáčku policie, prodej rozestavěných domů a auta na LPG

V českém tisku se ve středu dočtete, že policisté se začali zabývat zakázkou Univerzity Karlovy na pronájem části Hlavova ústavu, informuje Deník N. Češi podle Mf Dnes více prodávají rozestavěné domy. A lidé mají větší zájem o auta na LPG, píše Právo. Více se dozvíte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba domů, dům (ilustrační foto)

Češi podle Mf Dnes více prodávají rozestavěné domy (ilustrační foto) | Foto: paulbr75 | Zdroj: Pixabay | Licence Pixabay,©

Deník N

Policisté se začali zabývat zakázkou Univerzity Karlovy na pronájem části Hlavova ústavu, informuje Deník N. Ten už dřív psal o tom, že tendr je vypsaný na míru jednomu uchazeči – a to pohřební službě Pegas, která prostory využívá déle než dvacet let. Součástí komplexu je ale i Všeobecná fakultní nemocnice a ve zdravotnických zařízeních se pohřební služby provozovat nesmí. Škola tvrdí, že nejde o budovu nemocnice, ale o školské zařízení.

Zájem o nájemní bydlení v Praze strmě roste, nabídka bytů k pronájmu je nejnižší za osm let

Číst článek

Mf Dnes

Češi kvůli rostoucím hypotékám a cenám stavebních materiálů prodávají rozestavěné domy. Všímá si toho Mf Dnes. Často totiž začali stavět v době, kdy byly podmínky na stavebním trhu příznivější. Pokud Češi v současnosti do nemovitostí investují, nakupují podle deníku spíš úspornější a menší domy nebo byty.

Deník

Hospody na českých vesnicích mají existenční problémy, upozorňuje středeční Deník. Podle průzkumu Plzeňského prazdroje za poslední tři roky skončilo v obcích do pěti tisíc obyvatel dvanáct procent hospod. Ve srovnání s městy nad dvacet tisíc obyvatel to je dvojnásobek. Hlavním důvodem jsou rostoucí ceny za sudové pivo.

Hospodářské noviny

Hotely v Česku se před letními prázdninami plní rychleji než loni. Píšou o tom Hospodářské noviny, které mají k dispozici průzkum Asociace hotelů a restaurací. Podle něj je obsazenost většiny českých hotelů a penzionů mezi 40 až 60 procenty. Přispěl k tomu taky návrat cizinců. Lidé si ale za dovolenou v Česku letos připlatí, podle průzkumu ve většině hotelů průměrně o deset až dvacet procent.

Právo

Češi mají větší zájem o auta poháněná zkapalněným ropným plynem LPG, píše středeční Právo. Důvodem jsou hlavně rostoucí ceny za benzin a naftu. Automobily jezdící na LPG sice mají vyšší spotřebu – o 15 až 20 procent – v porovnání s benzinem je ale zkapalněný ropný plyn o polovinu levnější. Roste tak nejenom zájem o auta, které mají LPG jako původní palivo, ale také o přebudování benzinových nebo dieselových vozů.

Vít Andrle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme