Fotbalisté Viktorie Plzeň vyzvou ve 2. předkole Ligy mistrů tým z Finska, či Lotyššska

Fotbalisté Plzně se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají buď s HJK Helsinky, nebo týmem RFS Riga, které čeká úvodní kvalifikační dvojzápas. Čeští šampioni odehrají první utkání 19. či 20. července na hřišti soupeře, domácí odvetu absolvují o týden později. Rozhodl o tom středeční los ve švýcarském Nyonu.

Nyon (Aktualizováno: 13:05 15. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně se radují z gólu

Fotbalisté Plzně se radují z gólu | Zdroj: Profimedia

Viktoria, která se do skupiny pohárů neprobojovala v předchozích třech sezonách, si letos jako jediná z českých klubů zahraje kvalifikaci Ligy mistrů. Když vyřadí tři protivníky, dostane za postup do hlavní fáze elitní soutěže prémii v přepočtu téměř 400 milionů korun.

‚Banda bojovníků, která se nikdy nevzdala.‘ Plzeň na začátku nevěřila, šanci na triumf ucítila až ke konci

Číst článek

Pokud Plzeňští zvládnou aspoň jeden kvalifikační dvojzápas, budou mít jistotu účasti ve skupině Evropské konferenční ligy. V případě vyřazení ve 2. předkole LM čeká Západočechy 3. předkolo Evropské ligy, když neuspějí ani v něm, přejdou do závěrečného play off o EKL.

Helsinky jsou s 31 tituly nejúspěšnějším účastníkem finské ligy. HJK si jako jediný finský tým zahrál skupinu Ligy mistrů v sezoně 1998/99. RFS se v minulém ročníku stal poprvé lotyšským šampionem. V nejvyšší soutěži působí teprve od roku 2016, kdy Skonto Riga nezískalo licenci.

Plzeň ještě mohla při losu dostat vítěze souboje Ballkani - Žalgiris Vilnius nebo lepšího z dvojice The New Saints/Linfield. Velšské TNS vyřadili svěřenci trenéra Michala Bílka v loňském 3. předkole Evropské konferenční ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme