Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusko tvrdí, že při útoku v Doněcku zabilo 80 polských žoldnéřů! Ukrajina mlčí

Aktualizováno -
25. června 2022
12:45
Autor: ČTK - 
25. června 2022
12:22

Ruská armáda zabila při útoku na východoukrajinské město Kosťantynivka až 80 polských žoldnéřů. Řekl to dnes mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Není ale jasné, kdy se tak stalo. Zprávu nelze ověřit z nezávislých zdrojů, informují agentury AFP a DPA.

„Při útoku vysoce přesnými zbraněmi na zinkovnu Megatex ve městě Kosťantynivka v Doněcké lidové republice bylo zničeno až 80 polských žoldnéřů,“ řekl dnes podle agentury TASS Konašenkov. Podle něj ruská armáda zlikvidovala také 20 bojových obrněných vozidel a osm raketometů Grad.

Konašenkov řekl, že za posledních 24 hodin Ukrajina přišla o více než 780 bojovníků. Podle agentury EFE bylo mezi těmito 780 bojovníky i oněch 80 Poláků. Konašenkov také řekl, že přes 300 ukrajinských vojáků a zahraničních žoldnéřů ruská armáda zlikvidovala v Mykolajivské oblasti, kde také zničila 35 kusů těžké techniky.

Náčelník ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj dnes oznámil, že ukrajinská armáda už používá proti ruským okupantům raketomety HIMARS, které Kyjevu dodaly Spojené státy. Podle Zalužného už s nimi Ukrajinci zasáhli cíle nepřítele.

Video  Šéf Luhanské oblasti uveřejnil video hořícího tanku, který měl dle něj sehrát klíčovou roli ve zničení strategického mostu v Luhanské oblasti.  - Facebook
Video se připravuje ...

23:21
7. 5. 2024

Děkujeme za pozornost, se kterou sledujete náš online přenos věnovaný konfliktu na Ukrajině a událostem s ním souvisejícím. Další čerstvé zprávy můžete očekávat opět zítra ráno. Do té doby přejeme dobrou noc.

22:52
7. 5. 2024

Rumunsko je otevřeno diskusi o možnosti vyslat na Ukrajinu systém protivzdušné obrany Patriot, uvedl rumunský prezident Klaus Iohannis.

22:11
7. 5. 2024

Obrazem: Ukrajinská armáda v Doněcké oblasti

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa