Kajakář Přindiš si dojel v extrémním slalomu pro bronz, kanoistům se v Tacenu nedařilo

Kajakář Vít Přindiš obsadil druhé místo v extrémním slalomu na Světovém poháru v Tacenu. Tereza Fišerová skončila ve Slovinsku čtvrtá. Všech pět kanoistů vypadlo v semifinále a nezopakovalo úspěchy z předchozích závodů. Nejblíže k finálové desítce z nich měla Fišerová, která na 11. místě zaostala za postupem o více než sekundu. Zvítězili Slovák Alexander Slafkovský a Britka Mallory Franklinová, která nově vede SP kanoistek před Fišerovou.

Tacen (Slovinsko) (Aktualizováno: 19:21 26. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš během semifinálové jízdy na mistrovství světa.

Vít Přindiš | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Přindiš ve finále extrémního slalomu těsně nestačil pouze na Švéda Isak Öhrströma a po vítězství v klasickém závodě v Krakově se podruhé v sezoně prosadil na stupně vítězů.

Je to takové speciální místo, pochvaloval si kajakář Prskavec svůj premiérový triumf v Tacenu

Číst článek

Fišerovou odsoudila ke čtvrté příčce neprojetá úvodní branka, přesto se ujala průběžného vedení v seriálu. Vyhrála Britka Kimberley Woodsová.

Fišerová, jež vyhrála úvodní SP v Praze a na mistrovství Evropy získala bronz, doplatila na trati zkrácené kvůli nízkému stavu vody na tři dvousekundové penalizace za dotek branky.

Vedoucí žena seriálu Martina Satková minula tři branky a v semifinálové třicítce obsadila předposlední místo.

Z trojice českých kanoistů dopadl nejlépe devatenáctý Jan Větrovský, který v Tacenu zastoupil Václava Chaloupku, jenž se rozhodl raději trénovat před obhajobou titulu na červencovém mistrovství světa v Augsburgu.

Adam Král sice zajel čistě, ale pomalejší čas jej srazil na 22. místo. Stříbrný olympionik z Tokia Lukáš Rohan si připsal čtyři šťouchy a uzavřel semifinálovou třicítku.

Do finále se vinou velkého zaváhání a dvou doteků nedostala ani hvězdná Australanka Jessica Foxová, která skončila hned za Fišerovou. Nejrychlejší byli Slovinec Benjamin Savšek a Britka Mallory Franklinová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme