Sledujte ZÁZNAM: Premiér Fiala po jednání s prezidentem. Jmenuje nového ministra školství?

Premiér Petr Fiala (ODS) na pravidelné schůzce s prezidentem Miloše Zemanem

Brífink premiéra Petra Fialy po jednání s prezidentem Zemanem (27. 6. 2022)

Premiér Petr Fiala (ODS) v pondělí povečeřel s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech. Hovořit měli mimo jiné o jménu nového ministra školství za STAN či o zahraniční politice. Sledujte brífink, který se uskuteční po konci jednání.

Kandidátem STAN na ministra školství je poslanec STAN, ústavní právník a vysokoškolský učitel Vladimír Balaš. Premiér Petr Fiala (ODS) se s ním sešel už v pondělí odpoledne. V 18:00 předseda vlády zamířil na pravidelné setkání s prezidentem Milošem Zemanem na zámek v Lánech.

Místo ministra školství se uvolní na konci června, kdy chce rezignovat dosavadní šéf resortu Petr Gazdík (STAN). Odstoupit slíbil kvůli kontaktům s obviněným v kauze Dozimetr, podnikatelem Michalem Redlem.

Zeman se s předsedou vlády potkává na večeři v Lánech jednou měsíčně, naposledy spolu takto jednali 16. května. Poté spolu ale ještě mluvili o pět dnů později během setkání expertního týmu prezidenta.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka spolu v pondělí politici proberou aktuální domácí i zahraniční dění. Nepochybně se budou bavit o Ukrajině a nadcházejícím summitu NATO v Madridu, na kterém bude Česko zastupovat Fiala. Tématem může být i blížící se předsednictví Česka Evropské unii, energetická krize nebo například potíže způsobené vysokou inflací.

Tagy: